Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ …ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ!

Αφορμή για δημόσια συζήτηση μέσω δελτίων τύπου, μεταξύ του Βουλευτή Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναστάσιου Πρατσόλη και του Γραμματέα Τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ κ. Συμεών Κεδίκογλου, έγινε η ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Πρατσόλη στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές με τον Γιάννη Τσελίκα» στο Ράδιο Ιστιαία 100,4.

Σύγχρονοι Πινόκιο.
Άκουσα χθες - χωρίς να μπορώ να πιστέψω στ´ αυτιά μου είναι αλήθεια! - σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο ράδιο Ιστιαία το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α.Πρατσόλη να ισχυρίζεται (τρις μάλιστα) ότι οι δαπάνες υγείας αυξήθηκαν από την κυβέρνηση κατά 30% και έπεται συνέχεια άλλο 30% του χρόνου! Μάνι μάνι πάνω από 60% σε δύο χρόνια!! 
Επειδή τόσο τερατώδη ψέμματα προκαλούν τη νοημοσύνη μας ως πολίτες, κι επειδή αδυνατώ να πιστέψω πως ένας βουλευτής μπορεί να είναι τόσο αστοιχείωτος (αρκεί μια ματιά στα μεγέθη του χώρου και θα καταλάβαινε κανείς γιατί μια τέτοια αύξηση είναι αυταπόδεικτα εξωπραγματική) προκαλείται να αποδείξει με στοιχεία πόθεν προκύπτει η αύξηση αυτή αλλιώς θα πρόκειται για μια γκεμπελικού τύπου πομφόλυγα! Συνηθισμένοι στα ψέμματα που τους έφεραν στην εξουσία βουλιάζουν κάθε μέρα στην ανυποληψία. Όλα έχουν όμως τα όριά τους, ως εδω! 
(Ξέρω, δυσκολεύεστε να το πιστέψετε αλλά ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο στο σύνδεσμο που ακολουθεί μετά το 2´10", 2´55" και 5´10"). http://istiaiapress.blogspot.gr/2016/07/blog-post_63.html
Συμεών Κεδίκογλου, 
Γραμματέας τομέα υγείας ΠΑΣΟΚ.


Μια απάντηση στον κ. Συμεών Κεδίκογλου.
Κάποιοι που το μόνο που σκέφτονταν, όταν κυβερνούσαν τα τελευταία 5 χρόνια, ήταν οι περικοπές δαπανών για την υγεία, η διάλυση όλων των δομών της και οι αθρόες απολύσεις γιατρών και νοσηλευτών, σήμερα είναι φυσικά δύσκολο να πιστέψουν ότι κάποιοι άλλοι παλεύουν για να ισορροπήσουν το σύστημα, να αυξήσουν τις δαπάνες για την υγεία αλλά και να προχωρήσουν για πρώτη φορά σε προσλήψεις προσωπικού.
Αναφέρω ενδεικτικά, τον διορισμό 686 μόνιμων ιατρών, 762 επικουρικών ιατρών, 400 νοσηλευτών -τριών, 185 διασωστών του ΕΚΑΒ  (ενώ ακολουθούν άλλοι 2.440 αντίστοιχων θέσεων), αλλά και την αύξηση δαπανών στους κωδικούς 210, 230, 240 και 260 του Κρατικού Προϋπολογισμού που αφορούν το Υπουργείο Υγείας. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.  
Αυτό βέβαια δεν αρέσει γιατί ακριβώς δείχνει τη διαφορά μας και γι’αυτό το λόγο καταφεύγουν στο μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, στην ύβρη και στη χυδαιότητα.
Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Συμεών Κεδίκογλου στο δρόμο αυτό, άλλωστε αυτά δείχνουν και τον χαρακτήρα του ανδρός. 
Εμείς θα παλεύουμε καθημερινά για την βελτίωση των υποδομών υγείας αλλά και άλλων υποδομών (οδικό δίκτυο της Εύβοιας), όπου όλα αυτά τα χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του με αποτέλεσμα ο Νομός να έχει ακόμη το ίδιο οδικό δίκτυο από το 1960.
Θα συνιστούσα λοιπόν, όταν αναφέρονται με υβριστικά σχόλια σε άλλους, να κοιτάξουν πρώτα τον καθρέφτη τους.
Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης
Βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ 


Στα ψέματα θα παίρνουν απάντηση!
Δυστυχώς για τον κ. Πρατσόλη υπάρχει το ηχητικό ντοκουμέντο και δεν μπορεί να κρύψει το ψέμα-γκάφα του. 
Ευτυχώς προσπάθησε να απαντήσει και με δικαιώσε πλήρως. Δεν απάντησε φυσικά σ αυτό που προκάλεσα: να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι αυξάνουν τις δαπάνες υγείας 60% σε δύο χρόνια! Και δε θα μπορούσε άλλωστε.
Κι ένας μαθητής του δημοτικού θα καταλάβαινε το τερατώδες ψέμα αν ξέρει ότι μια τέτοια αύξηση αντιστοιχεί σε δισεκατομμύρια ευρώ! ´Οταν, για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, το ΕΚΑΣ που κόβουν φέτος για τα οποίο ψάχνουν ισοδύναμα είναι 168 εκατομμύρια ευρώ!
Κάτι βέβαια έπρεπε να πει, τον κατανοώ. Ανέφερε λοιπόν προσλήψεις που ΘΑ γίνουν και παρέθεσε αριθμούς κωδικών χωρίς κάν ποσά!!! Ε, αυτά δεν αντέχουν κριτικής. Θα έπρεπε αντίθετα να πει ότι στο σχέδιο του φετινού τακτικού προυπολογισμού για το υπουργείο Υγείας προβλέπονται πιστώσεις 4,317 δισ. έναντι 4,350 δισ. ευρώ το 2015, δηλαδή ΜΕΙΩΣΗ! 
Είναι καλό πράγματι που γνωριζόμαστε και ξέρουμε την πορεία του καθενός και τον τρόπο που πολιτεύεται. Δε θα δεχθώ λοιπόν μαθήματα απ´ αυτούς που έκαναν το ψέμα τρόπο ανόδου στην εξουσία. Σταματώ εδώ. Τους καλώ όμως να είναι πιο προσεκτικοί γιατί στο εξής τα ψέματα θα παίρνουν απάντηση. ´Οσο για τον κ. βουλευτή καθώς προφανώς δεν μπορεί να απαντήσει, το ερώτημα θα πλανάται: αδαής ή ψευδόμενος προπαγανδιστής;
Συμεών Κεδίκογλου, 
Γραμματέας τομέα υγείας ΠΑΣΟΚ.