Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

ΝΥΧΤΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΕ ΦΑΡΑΚΛΑ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ
Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι του οικισμού Φαράκλα και της ευρύτερης περιοχής Λίμνης Ευβοίας, από την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες μεσημβρινές ώρες στον τόπο τους (δείτε ΕΔΩ).

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η Ιερά Μονή Γαλατάκι καθώς και ξενοδοχείο στην περιοχή Κατούνια Λίμνης. Το έργο της πυροσβεστικής ενισχύθηκε από δυνάμεις του στρατού ενώ με το πρώτο φως της ημέρας τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα θα συνεχίσουν τις ρίψεις νερού.

«Το ξενοδοχείο έχει εκκενωθεί από τις 19.00 το απόγευμα . Είχαμε πολλούς τουρίστες στα δωμάτια του ξενοδοχείου  και αναστατωθήκαμε λίγο στην αρχή .Μόλις ενημερωθήκαμε ότι η φωτιά κατευθύνεται προς τη Λίμνη , κατευθείαν μεταφέραμε τους τουρίστες σε ασφαλές μέρος και κάποιοι άλλοι αναγκάστηκαν να πάνε σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Ευτυχώς κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και για αυτό δεν κινδύνευσε κανείς. Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στο ξενοδοχείο αλλά με τη βοήθεια των πυροσβεστών καταφέραμε να τη σβήσουμε. Τα πυροσβεστικά οχήματα θα παραμείνουν εδώ όλη τη νύχτα για τυχόν αναζωπυρώσεις. Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αυτή η ταλαιπωρία» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της τουριστικής μονάδας Κάμινος Resort.

Χθες το βράδυ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρέθηκε και ο Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Ακριώτης.