Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ

Του Δημήτρη Τερερέ

Και καθώς συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ φορέων, δήμου και αντιπολίτευσης, ένα πρόβλημα ακόμα, ολοκλήρωσε τον κύκλο του για φέτος. Στην αρχή του καλοκαιριού, έκαναν την εμφάνιση τους φόλες, υπό μορφή σκυλοτροφής, συνδυασμένης με διάφορα επικίνδυνα αντικείμενα.

Τα περιστατικά στην Αιδηψό, είναι σχεδόν μηδενικά αλλά αυτό οφείλεται κυρίως σε ιδιωτική πρωτοβουλία, λόγω υιοθεσιών και όχι σε δημόσια ή συλλογική, σε αντίθεση με την Ιστιαία, που διαπιστώθηκαν πάνω από πέντε περιπτώσεις θανάτων.

Ίσως κάποιοι να πουν, «και τι έγινε», ακριβώς αυτό όμως είναι το πρόβλημα. Δεν είναι λύση οι διαμάχες με τον Δήμο ή ακόμα και οι καταγγελίες σε Δήμο και ιδιώτες ούτε όμως και η αδιαφορία.

Εφόσον ο Δήμος και οι σύλλογοι αδυνατούν να εκμεταλλευτούν τα κονδύλια που διατίθενται για την δημιουργία καταφυγίων, περισυλλογή, ηλεκτρονική σήμανση, καταγραφή, αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμό, αποθεραπεία, αντιμετώπιση της λεϊσμανίασης, διατροφή, υιοθεσία και επανένταξη των αδέσποτων, εφόσον δεν μεριμνά κανείς ούτε για τα δεσποζόμενα ζώα και αναγκαζόμαστε να τσακωνόμαστε για μια βόλτα ή ένα μπάνιο, ελπίζω να βρεθεί η απαραίτητη ιδιωτική πρωτοβουλία, που θα δώσει ένα τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Σε έναν τουριστικό Δήμο έχει αξία να υπενθυμίσω πως στην Ελλάδα υπάρχουν 250.000 σκύλοι συντροφιάς από αγορά ή υιοθεσία και εξ αυτών οι 5000 είναι σκύλοι εκπαιδευμένοι για τυφλούς.

Παραθέτω και την φετινή υπουργική απόφαση που ορίζει όρους και προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση των δήμων. Άραγε θα γίνουν κάποιες κινήσεις;;; Άραγε θα φροντίσει ποτέ κάποιος για την παιδεία των πολιτών αυτού του τόπου ή θα συνεχίσουμε να ζούμε στο μεσαίωνα;;;