Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Η ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΛΤΡΩΝ ΑΝΑΖΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Άλλη μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας Αιδηψού, μάλιστα κατεπείγουσα, απασχόλησε η ύδρευση της Τοπικής Κοινότητας Γιάλτρων με τα προβλήματα που ταλανίζουν επί χρόνια τους κατοίκους των δύο οικισμών.
Έγκριση υποβολής πρότασης έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑΛΤΡΩΝ» στην υπ’ αριθ. 6074/27-5-2016 Πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας - Ανάπτυξης - Τουρισμού όπως ισχύει, επιχειρησιακό πρόγραμμα: «Υποδομές μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», άξονας προτεραιότητας: 14, τίτλος: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ», ήταν το θέμα που εισηγήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Σπανός και ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2016.

Πρόκειται για υποβολή πρότασης του Δήμου για την χρηματοδότηση της πράξης «αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Γιάλτρων», της οποίας ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 998.048,77 ευρώ και θα αποτελείται από ένα υποέργο με τίτλο «αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Γιάλτρων».

Μικρή ήταν η προσέλευση Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας (παρόντες οι κ.κ. Ηλίας Πετσής, Αθανάσιος Καμαράτος, Στέργιος Βενετής). Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Βασίλειος Δημόπουλος, με επιστολή που διαβάστηκε στο σώμα, ψήφισε θετικά.

Επίσης στην συνεδρίαση συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΤΚ Γιάλτρων κ. Ιωάννης Μαραβέλης όπου έκανε μία ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για το θέμα και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μανώλης.

Δείτε στα βίντεο την εισήγηση του θέματος, τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και την απάντηση του ειδικού συνεργάτη του Δήμου κ. Αντώνιου Γρεμμενά, καθώς και την τοποθέτηση του Προέδρου των Γιάλτρων…