Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΕΝΕΤΗ

Με αποχωρήσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, κάτω από έντονους τόνους που συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ξεκίνησε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας Αιδηψού, την Τετάρτη 10 Αυγούστου.

Αρχικά αποχώρησε η επικεφαλής του συνδυασμού «μέτωπο αναγέννησης» κ. Ουρανία Παπανδρέου και η επικεφαλής του συνδυασμού «ο δήμος είσαι εσύ» κ. Νατάσα Φουρνάρη, ενώ στην συνέχεια αποχώρησε και ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου κ. Σπύρος Σταματίου (εκλεγμένος με τον συνδυασμό της κ. Παπανδρέου).

Επίσης απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κ.κ. Πετσής, Μακρή, Πανουργιάς και Βενετής. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και τους κ.κ. Τσελίκα, Μυσιρλή και Καμαράτο στα έδρανα των αντιπολιτεύσεων.

Το 19ο τακτικό θέμα συζήτησης ήταν: «Επί της με αρ.πρωτ.9334/22-7-2016 αίτησης των Δ.Σ. κ.κ. Αναστασίας Φουρνάρη, Ουρανίας Παπανδρέου, Σωτηρίου Πανουργιά, Σπυρίδωνα Σταματίου, Στέργιου Βενετή, Μαρίας Μακρή, Βασιλείου Δημόπουλου, Ηλία Πετσή, Εμμανουήλ Χριστοφάκη, με θέμα: Άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από την Δημοτική Αρχή (Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου, σχετικά με την 158/Α/2016 Έκθεση Επιθεώρησης-Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, άμεση χορήγηση αντιγράφου της 158/Α/2016 έκθεσης, άμεση χορήγηση αντιγράφων της πλήρους αλληλογραφίας μεταξύ του Δήμου και του ΣΕΕΔΔ». Το συγκεκριμένο θέμα ήρθε ως τακτικό έπειτα από αναβολή συνεδρίασης, την Δευτέρα 1 Αυγούστου, λόγο μη απαρτίας.

Αίσθηση στο σώμα προκάλεσε η επιστολή του δημοτικού σύμβουλου κ. Στέργιου Βενετή (ο δήμος είσαι εσύ), που αρχικά η πρόεδρος δεν ήθελε να διαβάσει δημόσια λόγο επίμαχων φράσεων στο περιεχόμενο της, χαρακτηρίζοντας το ως «μη πρέπων».

«…μας γράψατε, ανάλογο γράψιμο θα εισπράξετε…» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βενετής στην επιστολή του προς την πλειοψηφία εξαιρώντας τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλειο Δημόπουλο, διαμαρτυρόμενος για εσκεμμένη απουσία της πλειοψηφίας από την συνεδρίαση της Δευτέρας 1 Αυγούστου και κακή συμπεριφορά. «…μας γράψατε στα παλαιοτέρα των υποδημάτων σας, για να μην χρησιμοποιήσω την φράση που σας αρμόζει…» ανάφερε στη συνέχεια.