Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

ΚΛΩΣΕΣ, ΑΕΤΟΙ ΚΑΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ

Η ερώτηση «ναι ή όχι στις καντίνες; γιατί τρέχετε την δήμαρχο;» του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού Δημιουργία κ. Νικολάου Τσελίκα προς τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Βασίλειο Δημόπουλο, που συνυπέγραψε σχετικό αίτημα με μέρος των αντιπολιτεύσεων, ανέβασε τους τόνους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εισπράττοντας το χειροκρότημα της πλειοψηφίας.

Ο κ. Τσελίκας έκανε λόγο για «κλώσες» αποκαλώντας «κλώσα» και τον Δημοτικό Σύμβουλο - Γραμματέα του ΔΣ κ. Εμμανουήλ Χριστοφάκη, που έχει εκλεγεί με τον ίδιο συνδυασμό, διότι συνυπέγραψε και αυτός το ίδιο αίτημα των αντιπολιτεύσεων:  «Άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από την Δημοτική Αρχή, σχετικά με την 158/Α/2016 Έκθεση Επιθεώρησης - Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, άμεση χορήγηση αντιγράφου της 158/Α/2016 έκθεσης, άμεση χορήγηση αντιγράφων της πλήρους αλληλογραφίας μεταξύ του Δήμου και του ΣΕΕΔΔ».

Οι δηλώσεις του κ. Τσελίκα προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Δημόπουλου, ο οποίος έχει δηλώσει και στο παρελθόν υπέρ των καντινών στον Δήμο αλλά με κάθε νομιμότητα, εκδίδοντας το ακόλουθο δελτίο τύπου με αναφορά στην γνωστή ιστορία του αετού και του σαλιγκαριού:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΨΙΜΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ
Μια φορά και έναν καιρό ένας αετός πετούσε ψιλά και σε κάποια στιγμή πήγε και έκατσε στην κορυφή ενός ψιλού δένδρου, αγναντεύοντας από εκεί πάνω ψιλά γύρω τον κάμπο, την θάλασσα. Κάποια στιγμή κοίταξε και προς τα κάτω στην ρίζα του δένδρου και είδε έναν σαλίγκαρο. Ο αετός έφυγε κάποια στιγμή και μετά από καιρό πήγε ξανά στο ίδιο δένδρο έκατσε στην κορυφή και βλέπει δίπλα του τον σαλίγκαρο. Και ρωτάει ο αετός τον σαλίγκαρο. Βρε σαλίγκαρε εγώ εδώ που βρίσκομαι στην κορυφή ανεβαίνω πετώντας και με τα φτερά μου εσύ πως ανέβηκες; Και απαντά ο σαλίγκαρος εγώ ανέβηκα γλείφοντας έρποντας και με τα κέρατα μου.
Θα πρέπει επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, κάποιοι όψιμοι αυτοδιοικητικοί να προσέχουν όταν εκφράζονται στους αετούς και τους αποκαλούν κλώσες ή οτιδήποτε άλλο στα Δημοτικά Συμβούλια και να έχουν πάντα υπ’ όψιν τους και να μην ξεχνούν ποτέ την παραπάνω λαϊκή ρήση. Γιατί αυτοί οι αετοί έχουν καταξιωθεί έχουν δικαιωθεί επαγγελματικά, κοινωνικά, πολιτικά με τα δικά τους φτερά και δεν υπήρξαν ποτέ κλώσες και σαλίγκαροι.
Αυτά με επιφύλαξη και συνέχεια αν χρειαστεί.