Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας επισκέφτηκε την Τέταρτη 3 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Εύβοιας Σίμο Κεδίκογλου, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό και τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Γιάννη Κοτζιά και Δημήτρη Αργύρη.

Το κλιμάκιο υποδέχθηκε η δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου, η Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αναστασία Σίδερη, ο Λιμενάρχης Σωτήρης Δανίκας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού Δημήτρης Τρίγκας, το μέλος του ΟΛΝΕ Γιάννης Τσιρογιαννίδης, στελέχη και μέλη της παράταξης.

Μετά από μια μικρή στάση στο ΚΥΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ και τις παιδικές κατασκηνώσεις της μητροπόλεως, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πληγείσα Μονή Γαλατάκι, από όπου δήλωσε:

«Δυστυχώς, εδώ στην Εύβοια, έχει συντελεστεί μια πολύ μεγάλη οικολογική, αλλά και οικονομική καταστροφή.
 Θέλω, καταρχάς, να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, τα στελέχη της Περιφέρειας, των Δασικών Υπηρεσιών, για τον αγώνα τον οποίο έδωσαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να περιορίσουν αυτήν την πολύ μεγάλη φωτιά.
Χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στους πληγέντες, στους παραγωγούς ρητίνης, οι οποίοι είδαν το εισόδημά τους να καταστρέφεται. Και, βέβαια, η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει, έτσι ώστε να δρομολογηθούν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής και αυτό το πολύ όμορφο πευκοδάσος, με τη βοήθεια του πανδαμάτορα χρόνου, να ξαναγεννηθεί η περιοχή και να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση.
Ευτυχώς, η πολύ όμορφη κωμόπολη της Λίμνης διεσώθη. Και όλοι έχουμε υποχρέωση, με τον τρόπο μας, να στηρίξουμε αυτήν την περιοχή. Να την επισκεπτόμαστε και να μην αφήσουμε τους ανθρώπους εδώ να απωλέσουν πολύτιμο οικονομικό εισόδημα από τον τουρισμό.
Για άλλη μια φορά, όλες μου τις ευχαριστίες σε όλους όσοι αγωνίστηκαν, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να περιορίσουν αυτήν την πολύ μεγάλη φωτιά.
Το δύσκολο έργο της αποκατάστασης, το χρονοβόρο έργο της αποκατάστασης, ξεκινάει τώρα με τη βοήθεια όλων».

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημέρωση - συζήτηση στην αίθουσα Μελά στη Λίμνη. Την συζήτηση συντόνισε ο Δήμαρχος Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας Χρήστος Καλυβιώτης, παρουσία αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας, στελεχών του κόμματος, εκπροσώπους φορέων και πολιτών.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους έκαναν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων την ζημία που υπέστησαν οι ρητινοκαλλιεργητές της περιοχής και το πλήγμα στον τουρισμό της Λίμνης.