Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ Β. ΕΥΒΟΙΑ

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Ευβοίας εκφράζει την οδύνη της για την καταστροφή του παραδεισένιου τοπίου της περιοχής της Λίμνης και ειδικά στην κακή χρονική στιγμή που συνέβη, τώρα που η τουριστική κίνηση φτάνει στην κορύφωσή της .
Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ακατάπαυστη προσπάθεια απόσβεσης της φωτιάς , αλλά και τον Περιφερειάρχη μας κ Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ Σπανό και τον Δήμαρχο κ Καλυβιώτη , που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εκεί, κάνοντας ότι είναι δυνατόν, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την προσπάθεια απομάκρυνσή της, από την κωμόπολη της Λίμνης και από τις κατοικημένες και τουριστικές περιοχές των Ροβιών. Είναι στις πρώτες προτεραιότητες μας, να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση να ξεκινήσει άμεσα η αναδάσωση των καμένων δασών, ώστε μελλοντικά η περιοχή να ανακτήσει την φυσική της ομορφιά και τον δασικό της πλούτο.  
Έτσι η καταστροφική περιπέτεια των ημερών αυτών θα είναι πρόσκαιρη και το τουριστικό δυναμικό της περιοχής, με το πέρας της ελεγχόμενης πια  πυρκαγιάς, είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους επισκέπτες μας, δίνοντάς τους την δυνατότητα  να απολαύσουν τις ομορφιές της Λίμνης και των Ροβιών,  απομακρυσμένοι από τις ορεινές περιοχές, που κυρίως επλήγησαν.
Γνωρίζουμε και είναι λογικό, ότι οι σκηνές που αναμεταδίδονταν στα κανάλια, δημιουργούν μια αποτρεπτική εικόνα για την περιοχή , που όμως στην πραγματικότητα δεν αφορά την τουριστική περιοχή ,η οποία διεσώθη και είναι ενεργή  για τις οικογενειακές διακοπές των επισκεπτών μας.

Το Δ.Σ. της Ε.Ξ.Ε.