Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

"ΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΤΟΥ 171"

Του Φώτη Καλιαγκόπουλου

Θα μου πεις κι εσένα τι σε κόφτει το ...βουρκάρι του 171! Σωστά! Όταν περνάω από τη «στενωπό» της Νησιώτισσας με τη χαράδρα να ανοίγει όσο πάει και το γκρεμό προς τη θάλασσα να χάσκει όλο και περισσότερο σκέφτομαι «αθάνατη Ελλάδα με τα ουδέν μονιμότερον των προσωρινών» και κοιτάω μη σκοτωθώ. Στο «βουρκάρι του 171» όμως γίνομαι έξω φρενών με την εκπληκτική εγκληματική αδιαφορία και αμέλεια των υπηρεσιών του Δήμου.

Εξηγούμαι: στην παραλία του Αγιόκαμπου κι έξω από τη μονοκατοικία με τον αριθμό 171 πλησιάζει να κλείσει δύο μήνες μια διαρροή νερού που κάνει ευτυχισμένα μόνον τα αδέσποτα σκυλιά που πίνουν όποτε περνούν και τις σφήγκες.
Η αρχική λιμνούλα έχει φτάσει πλέον τα επτά - οκτώ τετραγωνικά και το γάργαρο νεράκι της δημοτικής υδροδοσίας μας χύνεται στη θάλασσα. Αναλογίζομαι μήπως δεν ιδρώνει το αφτί κανενός, γιατί προς το παρόν βγαίνουν ακόμη από το έδαφος μόνον μπουρμπουλήθρες και δεν έχει πάρει η διαρροή μορφή …πετρελαιοπίδακα!
Παρακολουθώ το θέμα από το Δεκαπεντάγουστο, αλλά όπως μου γνωστοποιεί ο ιδιοκτήτης του «171» κ. Αντώνης Κίκας η διαρροή ξεκίνησε νωρίτερα. Φυσικά και απευθύνθηκε στο Δήμο- πού αλλού; Κι άρχισε το κρυφτούλι. Με μία αντιδήμαρχο, όπως μου είπε αρχικά και διάφορους ανευθυνοϋπεύθυνους στη συνέχεια. Όλοι του έλεγαν «θα έρθουμε» κι ότι Ναι έχετε δίκιο, αλλά δεν προλαβαίνουμε". Ποιος ξέρει τι πλημμυρίζει κάθε ημέρα....  Πράγματι 2-3 φορές ήρθαν, αλλά όπως ήλθαν απήλθαν. Μια σοβαρή διαρροή νερού προ δεκαημέρου στον Αγ. Νικόλαο έκοψε την τύχη του «171», αφού ποτέ δεν πήγε το συνεργείο, πού κάθε ημέρα ανέμενε ο ατυχής ιδιοκτήτης: «Αν χρεωνόμουν εγώ από τη διαρροή, μας είπε, θα έφερνα υδραυλικό, αλλά βαρέθηκα να πληρώνω. Τη μία για να ισιώσω το δρόμο από τα νεροφαγώματα- λακκούβες του χειμώνα, μια για να αγοράσω τη λάμπα για την κολόνα έξω από το σπίτι μου, την τρίτη να ανεβάζω τις σακούλες των σκουπιδιών στους κάδους των δρόμων  γιατί οι ελλιπέστατοι κάδοι στην παραλία ξεχείλιζαν και γέμιζε η παραλία με ό,τι μπορείς να φανταστείς. Νισάφι πια!» Εννοείται ότι τα ονόματα όσων μίλησαν και σε όσους απευθύνθηκε ο κ. Κίκας είναι στη διάθεση καθενός.
Αν η υπόθεση της Νησιώτισσας (που κλείνει σχεδόν πενταετία) με τον μισό δρόμο να τον έχει καταπιεί η θάλασσα, είναι κλασική περίπτωση   διοικητικής ανικανότητας των υπηρεσιών της περιφέρειας, το ασήμαντο «βουρκάρι του 171» εγγράφεται στην εγκληματική αδιαφορία των υπηρεσιών του Δήμου, αφού τόνοι νερού, που διόλου μας περισσεύει, χάνονται στην άμμο και στη θάλασσα δύο μήνες τώρα!