Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η «ΑΡΤΕΜΙΣ» ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Μία ομάδα φίλων με πραγματική αγάπη για τα ζώα, αποτελούμενη κυρίως από γυναίκες, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το Φιλοζωικό Σωματείο Β. Εύβοιας «Άρτεμις».

Η ομάδα έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση της κατά την επίσκεψη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ) στην Ιστιαία, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, περισυλλέγοντας σε συνεργασία με τον Δήμο 50 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία στειρώθηκαν στα δύο ιατρεία των κτηνιάτρων κ. Τάσου Καστρινού και κ. Δημήτρη Παπατριανταφύλλου που συμμετείχαν στην δράση (δείτε ΕΔΩ).

Την ίδια στιγμή, η ομάδα πρόσφερε εθελοντικά εργασία και υπηρεσίες για την κατασκευή αναρρωτήριου στα πρώην Δημοτικά Σφαγεία Ιστιαίας και την απαραίτητη μετεγχειρητική φροντίδα - φαρμακευτική αγωγή στα ζώα που στειρώθηκαν, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τα “παράπονα” περιοίκων…

Αυτές τις ημέρες η ομάδα των φιλόζωων ολοκληρώνει τις εργασίες στο νέο αναρρωτήριο που θα φιλοξενήσει τα αδέσποτα της περιοχής (φωτογραφίες), συνεχίζοντας την συνεργασία με την δημοτική αρχή και την  επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος «διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

«Οι εργασίες για τη δημιουργία αναρρωτηρίου για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής σχεδόν ολοκληρώθηκαν! Ευχαριστούμε θερμά εκείνους που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του έργου αυτού, που συμβάλλει στην βελτίωση της τοπικής κοινωνίας και προάγει τον πολιτισμό! Όσοι εθελοντές θα ήθελαν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν με την σελίδα!» αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Β. Εύβοιας «Άρτεμις» στην σελίδα του στο Facebook.