Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΕΤΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ; - ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ;

Την παραίτηση του από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού ανακοινώσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Ηλίας Πετσής, επιλέγοντας το βήμα του ενημερωτικού μπλογκ Istiaia Press.

Πληροφορίες του Ιστιαία News αναφέρουν την δικαίωση του πολίτη κ. Δημητρίου Μενεέμη σχετικά με αίτημα του στις αρμόδιες υπηρεσίες για την απομάκρυνση του κ. Πετσή από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, διότι ήταν απών σε περισσότερες από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής.  Το θέμα είχε συζητηθεί και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ένα χρόνο πριν ο κ. Μεννέμης είχε ενημερώσει με αίτηση του το Δημοτικό Συμβούλιο για την διαγραφή του κ. Πετσή από το Μητρώο Μελών του Τ.Ε.Ε. καταθέτοντας αντίγραφο του Πρακτικού Τακτικής Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. (δείτε ΕΔΩ).

Επίσης πληροφορίες του Ιστιαία News κάνουν λόγο για πιθανή ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Βασίλειου Δημόπουλου και την πιθανή διεκδίκηση της μίας εκ των δύο θέσεων της αντιπολίτευσης ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, μιας και “χηρεύει” έπειτα από την παραίτηση του κ. Πετσή.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο καταξιωμένος στα οικονομικά κ. Δημόπουλος σίγουρα θα γίνει “πονοκέφαλος” για την Δημοτική Αρχή και την Δήμαρχο που κατέχει την θέση της Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.