Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΡΙΤΙΚΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΩΤΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ

Του Δημήτρη Τερερέ

Σε Απάντηση γνωστών και φίλων, όχι δεν βαρέθηκα να γράφω άρθρα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Μόνο ότι ήθελα να αφουγκραστώ τους πολίτες της περιοχής, να δω τι θα μπορούσα να δημοσιεύσω όχι μόνο προς τέρψη των αιμοσταγών ορέξεων μιας μερίδας κόσμου, αλλά να βοηθήσω σε βαθμό που μπορώ την εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας, μέρος της οποίας αποτελώ και εγώ.

Η ενασχόληση μου με τη συγγραφή ξεκινά πολλά χρόνια πίσω (γράφω από 8 χρονών) και η δημοσιοποίηση των γεγραμμένων συντελείται μόλις 3 χρόνια, μετά από προτροπή φίλων. Είναι κάτι που κάνω και θα συνεχίσω να κάνω εσαεί, γιατί το κάνω πρωτίστως για εμένα. Χωρίς καμία σκοπιμότητα.

Ξέρω ότι θα ενοχληθούν πολλοί αλλά αυτή τη φορά δεν θα ασχοληθώ με τα κακώς κείμενα του Δήμου. Για αυτά άλλωστε έχουμε τρία χρόνια να ασχολούμαστε, τουλάχιστον.

Να δούμε όμως και κάποια καλά που έχουν συντελεστεί στη περιοχή μας, είτε ευθύνεται ο Δήμος είτε όχι. Αυτό θα το αφήσω να το κρίνετε εσείς.

1. Προσφάτως δημιουργήθηκε καταφύγιο περίθαλψης αδέσποτων στα πρώην σφαγεία της Ιστιαίας από μια ομάδα που ακόμη δεν έχει γίνει σύλλογος και έτσι επιβεβαιώνεται το άρθρο μου που έλεγε πως μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία θα δούμε προκοπή (δείτε ΕΔΩ). Η παραχώρηση της έκτασης έγινε από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού.
2. Ξαναλειτούργησαν τα Δημόσια ΙΕΚ του Δήμου μετά από είκοσι χρόνια αδράνειας.
3. Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο της Εύβοιας
4. Η παρουσία της περιοχής σε τουριστικές εκθέσεις νέων αγορών, π.χ. Ηνωμένες Πολιτείες,
5. Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του γηπέδου της Αιδηψού
6. Έγκριση του Erasmus+ για τον Δήμο
7. Συμμετοχή στο πρόγραμμα REMEDY
8. Πρόταση αναβάθμισης της πλαζ Αιδηψού από μερίδα πολιτών του Δήμου (ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.)
9. Το "ΚΥΜΑ" αναπαλαιώνεται και μετατρέπεται σε σημείο πολιτισμού και δημιουργίας
10. Ίδρυση Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας
11. Δεν θα μπορούσε να λείπει η εξαιρετική προσπάθεια της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ιστιαίας που για φέτος θα αγωνίζεται στη Γ Εθνική, με ότι αυτό σημαίνει για την προβολή του Δήμου στα εθνικά ΜΜΕ αλλά και την προώθηση του αθλητισμού σε όλη τη Β. Εύβοια.

Ο αφορισμός και η αντιπαράθεση δεν βοηθάει ποτέ κανένα, η επισήμανση των παρατυπιών και των λαθών όμως είναι υποχρέωση κάθε δημότη. Όπως και η αναγνώριση της προσπάθειας.