Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ …ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙ

Με μόνο το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τα ρεπορτάζ να επιβεβαιώνονται, η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου ενημέρωσε το σώμα σχετικά με την αίτηση παραίτησης από Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβούλου - Επικεφαλή του συνδυασμού «Νέα Πορεία» κ. Ηλία Πετσή, καθώς και την διαγραφή του που είχε προηγηθεί.Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας - Αιδηψού, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, η Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα πως σύμφωνα με έγγραφο - απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών ο κ. Πετσής πρέπει να απομακρυνθεί από Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής διότι απουσίαζε σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής, αδιάφορα αν είναι τακτικές ή έκτακτες.

Μάλιστα η κ. Ευσταθίου ανάφερε στο σώμα πως ενημέρωσε σχετικά τον κ. Πετσή σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου μετά την λήξη της συνεδρίασης υπέβαλε την παραίτηση του. Το ότι "γνώριζε" ήταν αυτό που απογοήτευσε μέρος των Δημοτικών Συμβούλων, ιδιαίτερα από τα έδρανα των αντιπολιτεύσεων, μιας και το θέμα είχε απασχολήσει ξανά πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ.

Ο κ. Πετσής απουσίαζε από την συνεδρίαση, ενημερώνοντας σχετικά το σώμα με επιστολή που διάβασε ο Γραμματέας του ΔΣ κ. Εμμανουήλ Χριστοφάκης. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα ξεκίνησαν από σχετικές καταγγελίες πολίτη που έχει γίνει «βαρύς πονοκέφαλος» για τον Δημοτικό Σύμβουλο.

Το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Γενική Διεύθυνση Αποκέντρωσης & Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Διεύθυνση Οργάνωσης & Λειτουργίας Τ.Α. - Τμήμα Οργάνωσης Τ.Α.) με αριθμό πρωτοκόλλου 23020 (23/8/2016) και θέμα «αντικατάσταση μέλους Οικονομικής Επιτροπής» που διάβασε η Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αγγελική Κούκουζα, αναφέρει:

Σε συνέχεια του 7803-30/6/2016 σχετικού έγγραφου σας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 παράγραφος 4 του νόμου 3952/2010, αν ένα μέλος της οικονομικής επιτροπής απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις τουλάχιστον συνεχείς συνεδριάσεις, το δημοτικό συμβούλιο με πράξη του τον αντικαθιστά Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι για την αντικατάσταση μέλους οικονομικής επιτροπής μοναδική προϋπόθεση είναι η απουσία του σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, ενώ είναι αδιάφορο αν η οικονομική επιτροπή έχει προσκληθεί σε τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση.