Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΟΛΕΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Θύματα της φόλας έγιναν για πολλοστή φορά τα αδέσποτα τετράποδα της Ιστιαίας. Άγνωστοι, αδιαφορώντας ακόμη και για την νομοθεσία που προστατεύει τα αδέσποτα και κατοικίδια, σκόρπισαν ξανά τον θάνατο στο κέντρο της πόλης.

Το πρώτο θύμα αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες του καταστήματος εστίασης «Κάτι Ψήνετε», στο πεζοδρόμιο έξω από την επιχείρηση τους. Πρόκειται για την αγαπητή σε όλους γάτα που περιποιούταν οι ίδιοι και άκουγε στο όνομα Φοίβος.

«Φοίβος... η μασκότ του μαγαζιού μας... τι σας έφταιξε αυτό το πλάσμα και το σκοτώσατε; Ποιον πείραξε για να κάνει αυτή την πράξη; Ήταν εδώ και μας έφτιαχνε την διάθεση. Όλοι λέτε ότι είστε καλοί άνθρωποι. Εν τέλει ούτε άνθρωποι είστε, ούτε ζώα. Είστε κάτι χειρότερο για να πάτε να σκοτώσετε μια αθώα ψυχή. Είστε δειλοί. Συγνώμη που δεν σε πρόσεξα Φοιβάκο. Αντίο.» ήταν το σχόλιο του Νίκου Σταματίου, δίπλα από την φωτογραφία του Φοίβου στο Facebook.

«Ζω με γάτες περίπου τρία χρόνια και σίγουρα θα ζω με γάτες για όλη την ζωή μου. Είναι, κατά την γνώμη μου, τα πιο ευγενικά ζώα. Είτε οικόσιτα είτε αδέσποτα, αν ξέρεις πως να τις πλησιάσεις σου δείχνουν πάντα αγάπη. Οι γάτες πολλές φορές είναι καλύτερες και από άνθρωπο. Είναι σίγουρα καλύτερες από τον κ*****η που αποφάσισε να ρίξει φόλα στον Φοίβο. Ένα καλοσυνάτο γατί που κοιμόταν ήρεμα στην γλάστρα (η φωτό είναι από το καλοκαίρι), πάντα ήθελε χάδια και δεν ενοχλούσε κανέναν. Ένα μεγάλο άντε γ*****υ από εμένα στον παλιομ****α που το έκανε. Να ψοφήσεις κι εσύ σε πεζοδρόμιο γιατί αυτό σου αξίζει. Θρασύδειλε.» ήταν το σχόλιο σε άλλο προφίλ του facebook.