Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ…

“Εμμέσως πλην σαφώς” παραδέχτηκε με δελτίο τύπου ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Ηλίας Πετσής την επιλογή του στο πρόσωπο του δημάρχου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, κ. Χρήστου Καλυβιώτη, για τη θέση του προέδρου του φορέα διαχείρισης ΧΥΤΑ Ιστιαίας, στις επεισοδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2014 (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Ο κ. Πετσής χαρακτηρίζει την καθοριστική ψήφο του για την προεδρεία του ΧΥΤΑ, που τώρα η διαχείριση του ανήκει στον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, ως “ το μη χείρον βέλτιστον ” την στιγμή που υπάρχει και η επιλογή της λευκής ψήφου…

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που η προεδρεία του ΧΥΤΑ Ιστιαίας πήγε στον όμορο Δήμο, την στιγμή που ο δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού εναποθέτει τα 2/3 των σκουπιδιών, πέρα του ότι βρίσκεται εντός των συνόρων του.

Ανάλογη ήταν και η πρώτη δημόσια συνεδρίαση (ανοικτή σε κάθε πολίτη) του νέου προεδρείου του ΧΥΤΑ Ιστιαίας, με άλλους δημοσιογράφους να προπηλακίζονται και άλλους να κάθονται στο στρογγυλό τραπέζι σαν μέλη του ΔΣ (δείτε ΕΔΩ).
Το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου του κ. Ηλία Πετσή έχει ως εξής:
Ο Χ.Υ.Τ.Α της Βορειοκεντρικής Εύβοιας εξακολουθεί να λειτουργεί ως περιβαλλοντική βόμβα για την Εύβοια με αποκλειστική ευθύνη των Δημάρχων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Είχα απαντήσει στο παρελθόν, σε σχετική ερώτηση για την επιλογή μου στο πρόσωπο του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, για τη θέση του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Χ.Υ.Τ.Α. Βορειοκεντρικής Εύβοιας, ότι επέλεξα "το μη χείρον βέλτιστον" μιας και έπρεπε να αποφασίσω ανάμεσα σε αυτόν και στη Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού.
Σήμερα που η κυρία Ευσταθίου και ο κύριος Καλυβιώτης μας εκπροσωπούν στο ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας έχουμε το απόλυτο άθροισμα των δύο κακών.
Η λειτουργία του ΧΥΤΑ εξακολουθεί να ρυπαίνει και να θέτει σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας και αυτό με αποκλειστική ευθύνη των δύο Δημάρχων.