Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Με την συμμετοχή του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, φορέων και συλλόγων της περιοχής, θα πραγματοποιηθεί η 1η Διεθνής Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «Nostos Expo 2016» στην Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας, από την Παρασκευή 14 ως την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.

Στην έκθεση που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, ο οποίος και αποτελεί την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως, θα συμμετάσχει το νεοϊδρυθέν Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας που φέρει τον διακριτικό τίτλο «ΔΙΑΜ» με έδρα την Λουτρόπολη της Αιδηψού και Πρόεδρο την Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού κα. Λίνα Ευσταθίου (δείτε ΕΔΩ).

Στο διεθνές ραντεβού με τον εναλλακτικό τουρισμό, ισχυρή αναμένεται να είναι και η παρουσία του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων - Καταλυμάτων Λουτρών Αιδηψού, εξασφαλίζοντας δικό του περίπτερο στην έκθεση.

«Στόχος μας είναι η γενικότερη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, όχι μόνο του θερμαλισμού αλλά και κάθε άλλης μορφής τουρισμού, καθώς και όλων των επαγγελματιών του τουρισμού - μελών του συλλόγου μας. Ευχαριστώ θερμά τον Εμπορικό - Επαγγελματικό Σύλλογο Λουτρών Αιδηψού που αποδέχτηκε την πρόσκληση συνεργασίας μας. Δυστυχώς, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού αρνήθηκε την πρόταση συνεργασίας, αν και εξασφαλίσαμε δωρεάν δικό μας περίπτερο στην έκθεση» δήλωσε στο Ιστιαία News η πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων - Καταλυμάτων Λουτρών Αιδηψού κα. Όλγα Βογιατζή.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επαγγελματίες του τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να κλείσουν επαγγελματικές συμφωνίες, μια και στο ευρύτερο πλαίσιο υποστήριξης των εκθετών της, η Nostos Expo 2016 προσφέρει υπηρεσίες που θα συμβάλουν στην προβολή τους στην τοπική αλλά και στη διεθνή αγορά μέσα από την παρουσίαση πολλών προορισμών. Ταυτόχρονα, θα προσφέρει και μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων, καθώς και προτάσεων τοπικής Ελληνικής γαστρονομίας. Για τη διεθνή προώθηση του Ελληνικού τουρισμού, ειδικότερα, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες b2b συναντήσεις με καταξιωμένους επαγγελματίες Ηosted buyers από το εξωτερικό, στις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τον τουριστικό προορισμό ή την τουριστική επιχείρηση τους και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες.