Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, λίγο πριν τις δέκα το πρωί, έφτασε στην Λουτρόπολη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μέσω της ακτοπλοϊκής γραμμής Αρκίτσα - Αιδηψός, στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού.

Τον κ. Μπακογιάννη συνόδευε η Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Βουρδάνος, Γιώργος Κελαϊδιτης, Διαμαντής Γεωργούλης και Γιάννης Κοντζιάς.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Αιδηψού, ο Βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγγελική Κούκουζα, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Από την μειοψηφία του Δήμου, στην υποδοχή ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία» Ηλίας Πετσής. Επίσης, το παρόν έδωσε και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ Γιάννης Τσιρογιαννίδης.

Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Περιφερειάρχη στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, ξεκίνησε με ενημέρωση από τον Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Σωτήριο Δανίκα, για το έργο και τον απολογισμό της υπηρεσίας, στο Λιμεναρχείο Αιδηψού. Στην συνέχεια επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Αγίου, όπου και θα υλοποιηθεί το έργο με τίτλο «Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αιδηψού» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα»  2014-2020. Τον Περιφερειάρχη ξενάγησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγίου.

Επόμενος σταθμός και σύμφωνα με το πρόγραμμα ήταν η Ιστιαία. Το κλιμάκιο συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες στο κέντρο της πόλης, απόλαυσε το καφέ του και στην συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο όπου και επισκέφθηκε όλες τις υπηρεσίες. Η  Δήμαρχος ενημέρωσε με την μορφή αξόνων για τα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν στον Δήμο, τονίζοντας πως η μείωση των πόρων στο ελάχιστο και οι περιορισμοί σε ανθρώπινο δυναμικό κάνουν την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ ανάσα για τον Δήμο.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ειδικό σχολείο Αμεα) Καμαρίων, με τον Περιφερειάρχη να δείχνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την πορεία των εκεί εργασιών.

Σειρά πήραν τα Γιάλτρα Αιδηψού και το έργο της Περιφέρειας «Παράκαμψη Γιάλτρων». Η ομάδα συνομίλησε με το τοπικό συμβούλιο και κατοίκους του οικισμού, οι οποίοι τόνισαν την αναγκαιότητα άμεσης λύσης στο χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης που καθημερινά αντιμετωπίζουν. Οι μηχανικοί του έργου ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την πορεία των εργασιών, υπόσχοντας ολοκλήρωση εντός του 2017.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης και το επιτελείο του παρευρέθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ανοικτή συζήτηση που διήρκησε τρεις ολόκληρες ώρες, με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και προβληματισμούς που κατάθεσαν πολίτες.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα, με την 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα»  2014-2020, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Θέρμαι Σύλλα» Αιδηψού.

Το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS ήταν εκεί, σε όλη την περιοδεία του Περιφερειάρχη, από όπου και το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί…