Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

ΤΣΑΚΩΣΑΝ 32ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά έντεκα περιπτώσεις κλοπών, διαρρήξεων και αποπειρών κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Ιστιαίας Ευβοίας.

Στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 32χρονος ημεδαπός, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο ακόμη συνεργών του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα οι δράστες, κινούμενοι με διαφορετικό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κάθε φορά με σκοπό να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό και την σύλληψή τους από τις διωκτικές Αρχές, επέλεγαν απομονωμένες οικίες, οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν και ακολούθως προέβαιναν στη διάρρηξη αυτών.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 11/9/2015 έως και 25/12/2015, οι δράστες ενέχονται στη διάπραξη έξι κλοπών – διαρρήξεων και πέντε αποπειρών κλοπών (κυρίως από εξοχικές κατοικίες), ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στις 23.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.