Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α.

Μέσα από μία δημοσίευση στην σελίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιστιαίας Αιδηψού (ΔΗΚΕΙΑ) στο Facebook, που στάλθηκε και ως δελτίο τύπου σε ορισμένα τοπικά μέσα, η Αντιδήμαρχος Αιδηψού και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΙΑ κα. Άννα Λουκατζίκου απαντά στο δελτίο τύπου του π. Δημοτικού Συμβούλου κ. Λάζαρου Κυρπιζλίδη (δείτε εδώ) σχετικά με δικαστική υπόθεση της ΔΗΚΕΙΑ.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS αναφέρουν πως η Δήμαρχος δεν είχε καμιά ενημέρωση για τον “πόλεμο” των δελτίων τύπου, μαθαίνοντας τα “μαντάτα” από τον ραδιοφωνικό αέρα του Ράδιο Ιστιαία 100,4.

Το κείμενο με τίτλο «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ "ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΙΑ"» που υπογράφει η κα. Λουκατζίκου, αναφέρει:

Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να διευκρινίσουμε τα αυτονόητα...
•Στη συγκεκριμένη υπόθεση που αναφέρεται ο κ. Κυρπιζλίδης τόσο η Δήμαρχος όσο και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α δεν είναι μηνυτές ούτε κατήγοροι. Μετά από την καταγγελία και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά της πρώην Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΙΑ. Ως εκ τούτου, στο ποινικό δικαστήριο, η εκπροσώπηση της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α με δικηγόρο (παράσταση πολιτικής αγωγής) δεν είναι προαπαιτούμενο αλλά και η παρουσία του στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα προσέφερε επιπλέον όφελος στην επιχείρηση.
• Οι μάρτυρες που παρίστανται στο δικαστήριο δεν χρίζουν νομικής στήριξης.
• Το χρηματικό ποσό της υπεξαίρεσης για το οποίο κατηγορείται η πρώην Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α διεκδικείται από την επιχείρηση στο Αστικό Δικαστήριο, την άνοιξη του 2017, και με δικηγόρο την Κα Κιαπεκακη.
• Οι ενέργειες της ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. σε δικαστικές διαμάχες και όχι μόνο δεν είναι αυθαίρετες, αλλά αποτέλεσμα συνεργασίας με δικηγόρο.
Στους "υπέρμαχους" του δημοσίου συμφέροντος τονίζω ότι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η συκοφάντηση καθώς και η κάθε προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης θίγει τόσο το συμφέροντα των δημοτών όσο και την αξιοπρέπειά τους. Μαζί με τις ποινικές συνέπειες που επισύρουν τέτοιες πρακτικές εγείρονται και ζητήματα ηθικής...
Άννα Λουκατζικου , Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α.