Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΦΟΛΕΣ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Του Φώτη Καλλιαγκόπουλου

Για μία ακόμη φορά ο/η διεστραμμένος/η του Αγιόκαμπου ξαναχτύπησε ρίχνοντας ανεξέλεγκτα φόλες και θανατώνοντας αυτή τη φορά τουλάχιστον τέσσερα σκυλιά και ισάριθμες γάτες, ενώ τα άτυχα τετράποδα θα ήταν περισσότερα, αν δεν τα έσωζε η ταχεία αντίδραση είτε των ιδιοκτητών τους, είτε περιοίκων που έτυχε εγκαίρως να αντιληφθούν  τα φρικτά συμπτώματα της εγκληματικής αυτής ενέργειας.

Οι φόλες ρίχτηκαν την 24η του μηνός και το πρωί της 25ης κάτοικοι έμειναν εμβρόντητοι μπροστά στα πτώματα των αθώων ζώων. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις σκυλιών η έγκαιρη αγωγή με εμετικές ενέσεις και ενέσεις ατροπίνης και η αγωγή με ορό από κτηνιάτρους    απέτρεψε τον υπό φρικτές και βασανιστικές συνθήκες θάνατο. Κάποια άλλα ζωάκια δυστυχώς έφυγαν… Όπως το συμπαθέστατο γκριφονάκι/ κανισάκι του Γιάννη Γουρνά που το αντίκρυσε εμβρόντητος το πρωί της 25ης νεκρό στην αυλή του. Δυστυχώς κρούσμα σημειώθηκε και το πρωί της Παρασκευής, αλλά το σκυλί μεταφέρθηκε ταχύτατα από τον Δημήτρη Καρατζά στο φαρμακείο του Αγίου, έκανε τις απαραίτητες ενέσεις και το ξεπέρασε. Την προηγουμένη είχε σωθεί έτσι και το σκυλί του Γιώργου Λαμπριανού. Χάθηκαν τουλάχιστον τέσσερα αδέσποτα σκυλιά στον κεντρικό δρόμο…

Οι εικόνες με τα πτώματα των άτυχων ζώων σε κάδους είναι η εικόνα της απανθρωπιάς, της μικρότητας και της διαστροφής. Οι πράξεις αυτές τιμωρούνται σκληρά από το νόμο με πρόστιμα και φυλάκιση, αλλά ο/η διεστραμμένος/η κρύβονται  στο σκοτάδι. Το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρών Αιδηψού έχει επιληφθεί και παίρνει καταθέσεις, ενώ έχει προβεί και σε επιτόπιες αυτοψίες. Τι να το κάνεις όμως; Είναι ζήτημα παιδείας. Και δυστυχώς η αντίληψη ότι  χρήσιμα είναι μόνον τα ζώα που αποδίδουν χρήμα, οδηγεί μια θλιβερή μειοψηφία –ένας δύο αρκούν με μια μεγάλη δυστυχώς κοινωνική αδιαφορία- σε αυτές τις πράξεις.