Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«…σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε 5ετες πλάνο προκειμένου να αναδείξουμε της περιοχή μας ως ιδανικό παγκόσμιο τουριστικό προορισμό υγείας και ευεξίας προωθώντας τον Ιαματικό, Θρησκευτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό, Περιπατητικό, Ορειβατικό, Ποδηλατικό, Γαστρονομικό και κάθε μορφής Εναλλακτικό Τουρισμό…» ήταν η φράση της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνας Ευσταθίου ξεκινώντας την παρουσίαση του τουριστικού τομέα του Δήμου, στην ειδική συνεδρίαση με θέμα «Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής» την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016.

Η κα. Ευσταθίου ανάφερε πως όραμα της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει η Β. Εύβοια ένας προορισμός που θα προσφέρει στον επισκέπτη όμορφες και ξεκούραστες διακοπές, τονίζοντας την συνεργασία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου με φορείς και συλλόγους της περιοχής, καθώς και την συνεργασία στα τουριστικά δρώμενα με επιχειρηματίες του τουρισμού.

Η Δήμαρχος κατά την παρουσίαση της έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ), που έχει έδρα την Αιδηψό και Πρόεδρο την ίδια, καθώς και στην συμμετοχή του Δήμου στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Θερμαλισμού Ελλάδος και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θερμαλίσμου «3 world days of thermalism» που πραγματοποιήθηκε στην λουτρόπολη της Αιδηψού και τις σημαντικές αδελφοποιήσεις του Δήμου με Τουριστικού Δήμους του εξωτερικού (Chianciano Terme Ιταλίας, τελετή αδελφοποίησης στην Αιδηψό).

Τέλος έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία του Δήμου σε τουριστικά έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας, στην επίσκεψη ξένων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, και στην ενεργή συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις, όπως, η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Sajam Turizma 2015» στη Σερβία, η «Grekland Panorama 2015» στη Σουηδία, η «Grecka Panorama» στη Πολωνία και η «Philoxenia» στη Θεσσαλονίκη.

Κλείνοντας έκανε λόγο για χάραξη ποδηλατόδρομων σε τουριστικές περιοχές και την εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στο  τμήμα Λουτρά Αιδηψού – Άγιος Νικόλαος Αιδηψού, με παράλληλο εξωραϊσμό όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και στόχος την ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου.

Δείτε στην συνέχεια την σειρά διαφανειών όπως παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου…