Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ – “ΚΟΝΤΡΕΣ” ΣΤΟ FACEBOOK

Αν και τελική λύση δεν έχει δοθεί ακόμη στο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει ο οικισμός του Αγίου Αιδηψού, παρά τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του Τοπικού Συμβουλίου, η Αντιδήμαρχος Αιδηψού Άννα Λουκατζίκου καλεί τους κατοίκους σε κατεπείγουσα συνάντηση μέσα από το προφίλ της στο facebook.

Στο κείμενο με τίτλο “ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΓΙΟΥ S.O.S.” που αν και δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο συνοδεύεται από κολάζ φωτογραφιών του πριν και του μετά (θυμίζοντας διαφήμιση προϊόντων αδυνατίσματος), η κα. Λουκατζίκου τονίζει πως η Δημοτική Αρχή προμηθεύτηκε νέα δεξαμενή πετώντας το “μπαλάκι” των ευθυνών στους κατοίκους και το Τοπικό Συμβούλιο, κάτι που προξένησε την αντίδραση του Προέδρου της κοινότητας Αγίου Δημήτρη Αναγνώστου.

Το πλήρες κείμενο στο προφίλ της κ. Λουκατζίκου έχει ως εξής:
«Κατεπείγουσα συνάντηση παρουσία της Δημάρχου κας Λίνας Ευσταθίου, αύριο Κυριακή 20/11/2016 10.30πμ στον Άγιο (καφενείο Κ. Αλεξίου), με θέμα την δεξαμενή του χωριού, διαχρονικό και πάγιο αίτημα των κατοίκων. Η Δημοτική αρχή μερίμνησε για την προμήθεια - εγκατάσταση νέας δεξαμενής, υψηλών προδιαγραφών και μεγάλης χωρητικότητας και για την ολοκλήρωση του έργου εκκρεμεί η ανεύρεση κατάλληλου χώρου. Η πρωτοβουλία και η ευθύνη τώρα είναι στους κατοίκους του χωριού και κατ επέκταση στο τοπικό συμβούλιο, έτσι ώστε να μην εκπνεύσουν οι προθεσμίες και ματαιωθεί το έργο.
Άννα Λουκατζίκου, Αντιδήμαρχος Αιδηψού.»

Το σχόλιο του κ. Αναγνώστου στην δημοσίευση της κ. Λουκατζίκου έχει ως εξής:
«Με χαρά πληροφορηθήκαμε από τα social media ότι η Δημοτική αρχή προέβη στην προμήθεια νέας δεξαμενής... με λύπη όμως εισπράττουμε για μία ακόμη φορά από την Δημοτική αρχή διάθεση μετάθεσης των ευθυνών που κατά νόμο τους βαρύνουν… στο Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του χωριού, για περισσότερες διευκρινήσεις περί ευθυνών και αρμοδιοτήτων για την εκτέλεση έργων στον Ν 3852 /2010 (Καλλικράτης)»