Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΣΤΕΡΕΑς & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο Δημαρχείο του Δήμου Σοφάδων πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2016, η 2η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ), όπου παραβρέθηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι από τους επτά ιδρυτικούς Δήμους – Μέλη.

Η Πρόεδρος του Δικτύου, Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου-Σπανού, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη από τη συμμετοχή του Δικτύου στο «Ελληνικό – Ρωσικό Φόρουμ για τη διαπεριφερειακή και διαδημοτική συνεργασία στον ανθρωπιστικό τομέα», στο «4ο Ελληνικό – Ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ» και στην έκθεση ΝOSTOS EXPO 2016. Μέσα από τη συμμετοχή του ΔΙΑΜ στις εκδηλώσεις αυτές, επιτεύχθηκε η επιτυχημένη προβολή του Δικτύου, η δημιουργία πλαισίου συνεργασίας με τη Ρώσικη ομοσπονδία και η προβολή των μελών του δικτύου ως τουριστικοί προορισμοί.

Η Πρόεδρος του ΔΙΑΜ ενημέρωσε τα μέλη για την προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας του Δικτύου με την πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όντας παγκόσμια δύναμη στα ιαματικά λουτρά, η Τσεχία θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και διεύρυνση του Δικτύου. Η μεταφορά τεχνογνωσίας της Τσεχίας σε θέματα ιαματικών έργων θα αποτελέσει  κύριο θέμα συζήτησης με τον πρέσβη της Τσεχίας στην Ελλάδα.

Τέλος, αποφασίστηκε η διοργάνωση της πρώτης Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου στις 27 Ιανουαρίου 2017 στην Ιτέα, στο Δήμο Δελφών.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ακολούθησε ξενάγηση των μελών του Δικτύου στα λουτρά Σμοκόβου και στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών Σμοκόβου - Δολοπία Α.Ε. Ο.Τ.Α., όπου παρουσιάστηκαν στα μέλη οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες των νερών των πηγών Σμοκόβου, γνωστές από την αρχαιότητα.