Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Σύμφωνα με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση  και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», που υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαος Τόσκας με ημερομηνία 13 Μαΐου 2016, αποφασίστηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού να υποβιβαστεί και να λειτουργήσει ως Αστυνομικός Σταθμός Αιδηψού, ενώ διοικητικά θα υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας  (κεφάλαιο Β΄ «Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος», άρθρο 35 «Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας»).  Η ισχύς του διατάγματος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναθέτοντας τη δημοσίευση και εκτέλεση του στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Παρ’ όλα αυτά, μήνες μετά και κάτω από άρωμα εκλογών, κάτοικοι και φορείς της Αιδηψού κινητοποιούνται για ακόμη μία φορά, με σκοπό να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, την παραμονή του Α.Τ. Αιδηψού ως έχει και την ενίσχυση του για την ασφάλεια της Λουτρόπολης, το κέντρο του τουρισμού για τον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού.

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λουτρών Αιδηψού, πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση με θέμα τον υποβιβασμό του Α.Τ. Αιδηψού, έπειτα από πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου Αιδηψού και πρωτοβουλία του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας Αιδηψού Εμμανουήλ Χριστοφάκη.

Ο κ. Χριστοφάκης υπηρετεί ως αστυνομικός στο Α.Τ. Αιδηψού ενώ τους τελευταίους μήνες έχει αποσπαστεί στην ασφάλεια του πρώην Βουλευτή Εύβοιας ΑΝ.ΕΛ. και νυν Υφυπουργού Υποδομών Νικολάου Μαυραγάνη, ο οποίος έχει δείξει κατά το παρελθόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μείζον θέμα της παραμονής του τμήματος στην Αιδηψό καθώς και άλλων σοβαρών θεμάτων της περιοχής.

Στην λαϊκή συνέλευση τοποθετήθηκαν κατά σειρά: η Πρόεδρος του Εμπορικού Σύλλογο Λ. Αιδηψού Δέσποινα Μαραβέλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λ. Αιδηψού Ελένη Φώτου, η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Λ. Αιδηψού Όλγα Βογιατζή, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λ. Αιδηψού Άκκης Κοκαλιάρης και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας Αιδηψού Εμμανουήλ Χριστοφάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αιδηψού Αθανάσιος Πατσούρας, ο Εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων του Club Med Γρεγολίμανο Εμμανουήλ Φραγκελάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Λ. Αιδηψού Γεώργιος Στέφος.

Τέλος, συστάθηκε συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τους : Δέσποινα Μαραβέλη, Ελένη Φώτου, Όλγα Βογιατζή, Αγγελική Τσακίρογλου, Νικόλαο Πεσματζόγλου, Ιωάννη Κατσαντώνης, Λίζα Χαπίδου, Νικόλαο Παπαντωνίου και Ευάγγελο Κιαπέκο, με σκοπό την συλλογή υπογραφών, την κατάθεση ψηφίσματος διαμαρτυρίας και την ενημέρωση των πολιτών.

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι το Σάββατο θα πραγματοποιεί συγκέντρωση μπροστά στο Ξενοδοχείο Θέρμαι Σύλλα στις εννέα το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία την Δευτέρα μπροστά στο Δημαρχείο Αιδηψού στις δώδεκα το μεσημέρι.

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε το απόσπασμα από το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση  και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις» καθώς και εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης.