Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑμΕΑ ΕΦΕΡΑΝ ΠΙΚΡΕΣ

Όσο γλυκές ήταν οι λουκουμάδες του Συλλόγου Γονέων & Φίλων ΑμΕΑ «Άγιος Στυλιανός» που θέλησε να κεράσει στους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού Αιδηψού, τόση ήταν και η πίκρα που πήρε προχθές το βράδυ από τους υπεύθυνους.

Σύμφωνα με αναφορές στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS και δημοσιεύματα στο Facebook φίλων του «Αγίου Στυλιανού», που διατηρεί σπιτάκι στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Αιδηψού, μέλη του συλλόγου προσπάθησαν να κεράσουν λουκουμάδες του μικρούς και ρακόμελο τους μεγάλους επισκέπτες του χωριού, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της Αντιδημάρχου Αιδηψού - Προέδρου ΔΗ.Κ.Ε.Ι.Α. κα. Άννας Λουκατζίκου και την παρέμβαση του παρουσιαστή των εκδηλώσεων - Προέδρου Συλλόγου Τριών Τέκνων Αιδηψού «Αγία Τριάδα» κ. Γιώργου Στέφου.

Η κα. Λουκατζίκου δεν επέτρεψε το κέρασμα με την αιτιολογία ότι πρόκειται για ανταγωνιστικά προϊόντα (αν και δεν προσφέρονται λουκουμάδες) που πουλούν οι επαγγελματίες που έχουν μισθώσει τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Η Πρόεδρος του συλλόγου ΑμΕΑ αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια και τα δημοσιεύματα στο Facebook, συνοδευόμενα με σχόλια χρηστών, πήραν φωτιά…

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Αιδηψού, κα. Όλγα Βογιατζή, έγραψε στο προφίλ της:
Πρώτη φορά στην ζωή μου, στα 43 μου χρόνια, με αποκαλούν ''καλοθελητή'' ...ποιανού δεν μου διευκρίνισαν!!! Και όλα αυτά για την υπεράσπισή μου στα ΑΜΕΑ... ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ στα ΑΜΕΑ φυσικά και ας με λένε ''καλοθελητή''.

Το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Αιδηψού, κ. Ανάργυρος Χρήστου, έγραψε στο προφίλ του:
Στη διάρκεια της επαγγελματικής μου συνεργασίας με μεγάλα στελέχη σε παγκοσμίου φήμης ξενοδοχεία, γνώρισα ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικά ήθη και έθιμα αλλά με κοινές αρχές και υπέρτατο σεβασμό στα Α.Μ.Ε.Α και στα μικρά παιδιά, κάτι που δυστυχώς δεν υπάρχει στον τόπο που επέλεξα να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Ευχαριστώ την Vicky Drapaniotis που με την μάχη που δίνει για τα ΑΜΕΑ, με βοηθά να παλέψω και εγώ για τον ίδιο σκοπό. για μια αναπτυγμένη πολιτιστικά και ηθικά τουριστική περιοχή η οποία ζει από τα ''Α.Μ.Ε.Α.'' που είναι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας...

Η κα. Ζανίνα Τσικρικά, κάτοικος Λουτρών Αιδηψού, έγραψε στο προφίλ της:
Χριστούγεννα... ημέρες αγάπης... ημέρες που είμαστε κοντά σε όλους όσους χρειάζονται μια αγκαλιά και ειδικά στα παιδιά... Και όμως κάποιοι υπερασπιστές κατά τα άλλα αυτού του μηνύματος, σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά, ακυρώνουν μια εκδήλωση αγάπης ενός κεράσματος κάποιων άλλων παιδιών… των παιδιών Α.Μ.Ε.Α. και κάνουν να κλαίνε τα πρόσωπα ανθρώπων που μάχονται για αυτά τα παιδιά... Το πνεύμα των Χριστουγέννων, το μήνυμα της Άγιας ημέρας, είναι ένα... ΑΓΑΠΗ... χωρίς μικροεγωισμούς και μικροσυμφέροντα. Ας το σκεφτόμαστε λίγο κάθε φορά που λέμε Καλά Χριστούγεννα.