Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΑ FERRY BOAT - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΙΔΗΨΟΥ

Το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS έγινε αποδέκτης παραπόνων από αναγνώστες σχετικά με το απαγορευτικό απόπλευσης πλοίων που έκδωσε η Λιμενική Αρχή έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ανακοίνωσε η ΕΜΥ και είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τα σημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια στις γραμμές Αιδηψού - Αρκίτσας και Αγιόκαμπου - Γλύφας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα σημερινά πρωινά δρομολόγια της ακτοπλοϊκής γραμμής Αρκίτσας - Αιδηψού, με βορειοευβοιώτη ταξιδιώτη να κάνει λόγο για πολύωρη ταλαιπωρία που υπέστη  από την παραμονή στο λιμάνι της Αρκίτσας και την αναγκαστική επιστροφή μέσω Χαλκίδας (Παγώντας).

«Το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ ήταν απαγορευτικό για εκτέλεση δρομολογίων. Η Λιμενική Αρχή είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από το δελτίο της ΕΜΥ και όχι προβλέψεις και εκτιμήσεις άλλων πηγών» ανάφερε στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS ο Πλωτάρχης Λ.Σ. Δανίκας Σωτήριος (Διοικητής Λιμεναρχείου Αιδηψού) σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Να σημειωθεί πως μπορεί να πραγματοποιηθεί ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, όταν ισχύει απαγορευτικό, με πρακτικό που συνυπογράφουν δύο πλοίαρχοι αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Διαφορετικά, καμία αρχή δεν μπορεί να επιβάλει απόπλευση.