Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΙΣΤΙΑΙΑΣ 2017» - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Με μεγάλη συμμετοχή συλλόγων και πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 η ανοικτή συζήτηση του Εμπορικού - Επαγγελματικού Συλλόγου Ιστιαίας, με θέμα την διοργάνωση του φετινού καρναβαλιού Ιστιαίας και την μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτό. Το «παρών» έδωσαν, η Πρόεδρος κα. Μαρία Χόντζα, η Αντιπρόεδρος κα. Γκέλυ Τσούτσικα, η Γραμματέας κα. Μαίρη Δημητροπούλου, η Ταμίας κα. Ελένη Κραβαρίτη και το μέλος – εκπρόσωπος του συλλόγου στην Ομοσπονδία Συλλόγων Ευβοίας κ. Αθανάσιος Κομποθανάσης.

Η προγραμματισμένη συνάντηση έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στον Δήμο χωρίς την παρουσία του …Δήμου! που στο περσινό καρναβάλι πρόσφερε την ηχητική κάλυψη. Η Δήμαρχος κα. Λίνα Ευσταθίου απουσίασε δικαιολογημένα στο εξωτερικό αλλά από την συζήτηση απουσίασε και η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αιδηψού κα. Άννα Λουκατζίκου που αντικαθιστά την Δήμαρχο όταν αυτή έχει κώλυμα.

Επίσης από την πλευρά της δημοτικής αρχής, στη αίθουσα δεν εμφανίστηκε κανείς δημοτικός σύμβουλος ως εκπρόσωπος του Δήμου παρά μόνο η κα. Νίκη Καλέμη. «κα. Καλέμη με ποια ιδιότητα είστε εδώ; δεν θα παρευρεθεί κάποιος από τον Δήμο;» ρώτησε αρχικά το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ιστιαίας κ. Αθανάσιος Κομποθανάσης, «είμαι εδώ για να μεταφέρω στην Δήμαρχο όσα θα συζητηθούν και αυτή θα αποφασίσει, η Δήμαρχος λείπει στο εξωτερικό, η Πρόεδρος του ΔΣ στην Αθήνα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν υποχρεώσεις» απάντησε η ίδια.

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ιστιαίας θα συμμετάσχει με τρία άρματα, με θέματα την Βασίλισσα του Καρναβαλιού, το «TRUMPολίνο» σατιρίζοντας τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump και το τελευταίο άρμα - έκπληξη της παρέλασης. Ενεργή θα είναι και η συμμετοχή του νεοσύστατου Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πευκίου - Αρτεμισίου «Ιππέας» σε συνεργασία με σχολικά συγκροτήματα της Δ.Ε. Αρτεμισίου.

Όσο για τους συλλόγους της περιοχής, θα συμμετέχουν, το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Αθανάσιος Κορφιάτης» με παραδοσιακές φορεσιές και χορευτικά, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Πύργου «Αναγέννηση» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σινασού.

Από την εκπαίδευση, θα συμμετέχουν, το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Ιστιαίας, το Γυμνάσιο Ιστιαίας, το 1ο και 2ο Δημοτικό Ιστιαίας (που θα σατιρίσει τα παράλογα που συμβαίνουν στην υγεία και το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας) και το νηπιαγωγείο Ιστιαίας.

Ενδιαφέρουσα αναμένεται και η συμμετοχή του καφέ ΔΩΔΩΝΗ αφοι Ξυδερού, που τα τελευταία χρόνια διοργανώνουν με επιτυχία το DODONIO CARNIVAL, αλλά και του καφέ PETIT της κας Λένας Πετή.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας Ανάπτυξης (ΣΚΑΠΑ) κ. Αλέξανδρου Τατάκη, προσφέροντας πέντε τρακτέρ με πλατφόρμες για την δημιουργία αποκριάτικων αρμάτων.

Αναφορά έγινε για το κόστος (και ποιος θα το καλύψει) των απαραίτητων ηχητικών συστημάτων με την παρουσία στην αίθουσα των κ. Νικολάου Μπελμέζου και Γεωργίου Στέφου. «Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε για μια καλύτερη κάλυψη και μια καλύτερη πρόσφορα ώστε να προσφέρετε κάτι και εσείς;» πρότεινε το ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ιστιαίας, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση και από τους δύο. «Κατά 99,9% ο Δήμος δεν θα καλύψει το κόστος, δεν υπάρχει πίστωση κάλυψης εκδήλωσης στον Δήμο και δεν το επιτρέπει ο νόμος» ανάφερε η κα. Καλέμη.

Τέλος, ερώτηση έγινε για το αν μπορεί με κάποιο τρόπο η Δημοτική Κοινωφελείς Επιχείρηση Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού (ΔΗΚΕΙΑ) να συνεισφέρει στο Καρναβάλι Ιστιαίας 2017. Όχι ήταν η απάντηση αναρμόδιου προσώπου, ενώ η κα. Καλέμη παρέπεμψε το ΔΣ του συλλόγου στην Πρόεδρο της ΔΗΚΕΙΑ κα. Άννα Λουκατζίκου.