Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

Σταθερή στον σχεδιασμό της παραμένει η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση των αστυνομικών τμημάτων χωρίς να φέρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα, τουλάχιστον ως τώρα, οι πρόσφατες κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων της Αιδηψού καθώς και η συλλογή μεγάλου αριθμού υπογράφων σχετικά με την διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού στην τουριστική λουτρόπολη.

Απάντηση σε αίτημα της Προέδρου της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ευβοίας κ. Όλγας Βογιατζή, σχετικά με την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού σε Αστυνομικό Σταθμό, έδωσε το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας (κλάδος διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού, διεύθυνση οργάνωσης και νομικής υποστήριξης, τμήμα οργάνωσης) και υπογράφει ο προϊστάμενος κλάδου Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης.

Μεταξύ άλλων, στην απάντηση αναφέρεται πως ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού θα αστυνομεύεται από το αναβαθμισμένο, σε αστυνομικό προσωπικό και μέσα, γενικής αρμοδιότητας Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, το οποίο θα εδρεύει στη Δημοτική Ενότητα Ιστιαίας. Επιπλέον, προβλέπεται η λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Αιδηψού, ο οποίος θα εδρεύει στη Δημοτική Ενότητα Αιδηψού, θα υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας και θα συμβάλλει στην καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής του.

Ακολουθεί ολόκληρη η απαντητική επιστολή…