Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΙΔΗΨΟΥ

Του Δημήτρη Τερερέ
Από έγκυρες πηγές πληροφορήθηκα,  πριν κάποιες ημέρες,  πως το τμήμα δημοτολογίου Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού,  καταργείται με απόφαση της ΚΕΔΕ. Το χρονικό της απόφασης έχει αφετηρία στον νόμο, που όρισε τους Καλλικρατικούς  Δήμους και μετέπειτα, σε εγκύκλιο  της Δ/σης Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης όπου, ρητώς αναφέρεται η μεταφορά των βιβλίων και φακέλων των δημοτών,  στην έδρα του κάθε Δήμου.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως,  για οποιοδήποτε πιστοποιητικό ή όποια αλλαγή της αστικής κατάστασης των Δημοτών ( γάμος, βάφτιση κ.λ.π.),  θα πρέπει οι δημότες του Δήμου να απευθύνονται,  στο Δημαρχείο της Ιστιαίας.
Με ευθύνη των υπαλλήλων και της δημοτικής αρχής,  τα βιβλία εδώ και χρόνια παραμένουν στο δημαρχείο της Αιδηψού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και οφείλω να αναφέρω την ορθότητα αυτής της απόφασης. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί,  κινδυνεύουν με ποινικές και χρηματικές κυρώσεις , τόσο οι υπάλληλοι, όσο και οι αιρετοί του Δήμου.
Έχει ήδη οριστεί η Πέμπτη 19/01/2017, ως η ημέρα μεταφοράς του δημοτικού υπαλλήλου, που εξυπηρετούσε το δημοτολόγιο στη Δημοτική ενότητα Αιδηψού, στα κεντρικά της Ιστιαίας.
Για ακόμη μια φορά,  το δημοτικό διαμέρισμα της Αιδηψού υποβαθμίζεται, για ακόμη μια φορά, μετά και την απόφαση μεταφοράς του αστυνομικού τμήματος, η Αιδηψός με απόφαση κάποιων ιθυνόντων, μάλλον άσχετων με την περιοχή και τα προβλήματα της, αποφασίζουν τη καταδίκη μας.
Για ακόμα μια φορά, δεν αντιδρά κανείς και εκ των υστέρων, θα ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει.