Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ (;)

Στην φιλοξενία μεταναστών συζητούν να προχωρήσουν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταλυμάτων της Αιδηψού, ανταποκρινόμενοι σε σχετικό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα φιλοξενίας και στέγασης αλλοδαπών προσφύγων.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταλυμάτων βρίσκονται σε επικοινωνία με φορείς και ΜΚΟ προκειμένου να προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης του διάρκειας τριών ετών προγράμματος που καλύπτει όλα τα έξοδα.

Χωρίς σημάδια ρατσισμού, κάτοικοι και επιχειρηματίες της Αιδηψού εκφράζουν φόβους πως κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθρια καταστροφή για τον τουρισμό της λουτρόπολης, παίρνοντας ως ανάλογα παραδείγματα περιοχές και νησιά που φιλοξένησαν μετανάστες.

Την ίδια στιγμή λόγος γίνεται για επιχειρηματίες που πιθανά θα επι-ενοικιάσουν παλιότερα ξενοδοχεία ή καταλύματα σε χαμηλές τιμές, με σκοπό να ενταχτούν στο πρόγραμμα και να αυξήσουν κατακόρυφα τα κέρδη τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε ζητηθεί από την κυβέρνηση υπόδειξη και παραχώρηση δημοτικών χώρων για την φιλοξενία και στέγαση αλλοδαπών προσφύγων. Φήμες (;) ανάφεραν πως υπήρξε σχετικό αίτημα και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού με την Δημοτική Αρχή να απαντά αρνητικά, πως δεν διαθέτει κατάλληλους χώρους. Μάλιστα η Δήμαρχος κα. Λίνα Ευσταθίου είχε εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου (δείτε ΕΔΩ).

Αναφορά στο θέμα έγινε και κατά την χθεσινή συνάντηση της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού και της Αντιδημάρχου Δ.Ε. Αιδηψού με συλλόγους της Αιδηψού (δείτε ΕΔΩ).