Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

“ΛΟΥΚΕΤΟ” ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ;

Την στιγμή που φημολογείται το κλείσιμο του Υποθηκοφυλακείου Ιστιαίας και η μεταφορά του στη Χαλκίδα, νέες φήμες κάνουν λόγο για το κλείσιμο του Δασαρχείου Ιστιαίας ή τον υποβιβασμό του σε Δασονομείο.

Με το θέμα αρχικά ασχολήθηκε η ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» του δημοσιογράφου Γιάννη Τσελίκα, φιλοξενώντας τον Δασάρχη Ιστιαίας κ. Γεώργιο Σελίμη.

Ο κ. Σελίμης ανάφερε πως δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση, μιλώντας για “διαρροές” που αφορούν όχι μόνο την αναδιάρθρωση των δομών των δασικών υπηρεσιών αλλά και άλλων υπηρεσιών του δημοσίου. «Τέτοια σχέδια δεν θα υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον και το βλέπω απίθανο να γίνουν… θα είναι αρνητικό για τον τόπο και την εξυπηρέτηση των πολιτών… αυτό πρέπει να αποτραπεί…» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δασάρχης Ιστιαίας.

Τηλεφωνική παρέμβαση υπήρξε από τον συντοπίτη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο οποίος διέψευσε κάθε τέτοιου είδους φημολογία.

Ανάλογες φήμες κυκλοφορούσαν στο παρελθόν και για την Εφορία Ιστιαίας (ΔΟΥ) που τελικά επιβεβαιώθηκαν με το κλείσιμο της και την μεταφορά της στην πρωτεύουσα του Νομού, με την παράλληλη δημιουργία περιορισμένων υπηρεσιών ΚΕΦ στην Ιστιαία.

Ανάλογες φήμες κυκλοφορούσαν στο παρελθόν και για την Έδρα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ιστιαίας που βγήκαν αληθινές με την μεταφορά του στα Δικαστήρια της Χαλκίδας.

Ανάλογες φήμες κυκλοφορούσαν στο παρελθόν και για τον υποβιβασμό του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού σε Αστυνομικό Σταθμό που επαληθεύτηκαν με το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα και την δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά οι φήμες θα μείνουν φήμες…