Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ

Το είπε στον αέρα του Ράδιο Ιστιαία 100.4 ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί και το έκανε καταθέτοντας αίτηση ανεξαρτητοποιήσεως προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Ο λόγος για τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βασίλειο Δημόπουλο που αποχωρεί από τον συνδυασμό «Δυναμική Πρωτοβουλία» της πλειοψηφίας, ακολουθώντας τον δρόμο που του υποδεικνύουν οι ανθρώπινες και πολιτικές του αρχές με σεβασμό στην λαϊκή εντολή, όπως ο ίδιος αναφέρει στην αίτηση ανεξαρτητοποίησης του.

«Πίστεψα ότι θα έπρεπε να πορεύομαι με γνώμονα την διαφάνεια στις διαδικασίες, την ανιδιοτέλεια στις πράξεις μας και με βασική και αταλάντευτη θέση την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των δημοτών. Προσπάθησα έτσι όλο αυτό το διάστημα με τρόπο δημοκρατικό και πάντοτε εντός των κανόνων λειτουργίας της αυτοδιοίκησης να προστατεύσω τόσο την ίδια τη Δήμαρχο αλλά κυρίως το κύρος του ιδίου του θεσμού. Μάταια όμως, μιας και τα φαινόμενα οικογενειοκρατίας, νεποτισμού, φαβοριτισμού, αδιαφάνειας, έλλειψης γνώσης του αντικειμένου και οργάνωσης, υπερίσχυσαν των αρχών και των προθέσεων που προβάλαμε στους συμπολίτες μας, εξαπατώντας τους τελικά. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να είμαστε στο στόχο της δικαιοσύνης που διερευνά, πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες για τουλάχιστον δέκα υποθέσεις διαχείρισης και λειτουργίας του Δήμου και των διαδικασιών» συνεχίζει ο κ. Δημόπουλος κάνοντας την αυτοκριτική του ως Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ασκώντας βαριά κριτική προς την Δημοτική Αρχή.

Αναφέροντας «είμαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος ναι διαχωρίσω από σήμερα την θέση μου και να υπερασπιστώ τις αρχές και τις θέσεις μου για το θεσμό ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος» κλείνει ο κ. Δημόπουλος της αίτηση ανεξαρτητοποίησης του, με ευχές προς την Δήμαρχο κα. Λίνα Ευσταθίου «να είναι ο δικός σας δρόμος αυτός που θα οδηγήσει τον Δήμο σε καλύτερες μέρες, γιατί έως τώρα οι καλύτερες μέρες ήρθαν από κάθε άποψη για τους συγγενείς, τους κουμπάρους και τους φίλους σας».