Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ «ΔΕΞΙΟΙ» ΚΑΙ ΟΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ» ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ«Αξιοποίηση αμμορυχείου στην Δημοτική Κοινότητα Ιστιαίας και στις Τοπικές Κοινότητες Ασμηνίου και Γουβών» είχε τίτλο το έβδομο και τελευταίο θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας Αιδηψού την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017.

Μετά τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων, τον λόγο ζήτησε και πήρε ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Ιωάννης Αναγνώστου, κάνοντας αναφορά σε σχετική αίτηση του πελάτη του κ. Τάκη Παπά.

Ο κ. Αναγνώστου απευθύνθηκε στους «δεξιούς» δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και όχι στους «αριστερούς» δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο ίδιος (αν και στην πράξη περισσότερους «αριστερούς» θα βρει κανείς στα έδρανα της συμπολίτευσης παρά της αντιπολίτευσης), τονίζοντας πως ο Δήμος πρέπει να στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Σελίμης, λέγοντας πως η  νομοθεσία επιτρέπει τις αμμοληψίες από ποτάμια με δικαίωμα να έχουν μόνο οι Δήμοι εφόσον έχουν την έγκριση της Κτηματικής Υπηρεσίας. Μετά θα γίνει εκμίσθωση σε ιδιώτη.

Δείτε στα βίντεο την τοποθέτηση του κ. Αναγνώστου και των Δημοτικών Συμβούλων…