Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ

Δελτίο τύπου για τον δηλητηριασμό αδέσποτων στην Ιστιαία (δείτε ΕΔΩ) έκδωσε και δημοσίευσε στο προφίλ της στο facebook η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, καταδικάζοντας το περιστατικό ως εγκληματική ενέργεια, ενώ παράλληλα τονίζει την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με το Φιλοζωικό Σωματείο ΑΡΤΕΜΙΣ.

Την ίδια στιγμή, αναγνώστρια του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS μαρτυρά σε σχόλιο της, στην σελίδα του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS στο facebook, πως δεν έλαβε ποτέ απάντηση σε μήνυμα που έστειλε σχεδόν πριν ένα μήνα στο προσωπικό προφίλ της Δημάρχου στο facebook σχετικά με αδέσποτη σκυλίτσα με κουτάβια σε περιοχή των Γιάλτρων, τονίζοντας την άμεση ανταπόκριση του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS (δείτε ΕΔΩ) στο ίδιο περιεχομένου μήνυμα.

Σίγουρα το facebook αποτελεί δημόσιο βήμα και μέσο προβολής για ένα πολιτικό πρόσωπο, αλλά συγχρόνως αποτελεί και μέσο επικοινωνίας με το κοινό του. Στις εποχές της τεχνολογίας και των νέων μεθόδων επικοινωνίας που διανύουμε, το πολιτικό πρόσωπο θα πρέπει να ξεκλέβει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του και να τον αφιερώνει σε αυτό ή οι πιθανοί συνεργάτες που έχει στο πλευρό του να κάνουν σωστότερα την δουλειά τους για την οποία πληρώνονται από τα δημόσια ταμεία.

Το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου της Δημάρχου έχει ως εξής:
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού καταδικάζει απερίφραστα την ειδεχθή εγκληματική ενέργεια αγνώστου ή αγνώστων να δηλητηριάσουν αδέσποτους σκύλους στους δρόμους της Ιστιαία. Ενέργεια που αμαυρώνει τις προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις της εφετινής Αποκριάς. Η καταδίκη αυτή είναι αυτονόητη για ένα Δήμο, που πασχίζει να προάγει τον Πολιτισμό και να προβάλει την περιοχή μας σε διεθνές επίπεδο. Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, εκφράζει την προσωπική της οδύνη για την εγκληματική αυτή πράξη και παροτρύνει, τόσο τις αρμόδιες Υπηρεσίες, όσο και όλους τους Δημότες να συμβάλουν στην εξιχνίαση αυτών των μεμονωμένων περιστατικών και στην παραδειγματική καταδίκη των ενόχων. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, όπως επίσης και με το φιλοζωϊκό σωματείο "ΑΡΤΕΜΙΣ" που από το ξεκίνημά του ταχθήκαμε αρωγοί στο έργο του, θα φροντίσουμε για την επιτάχυνση των προσπαθειών, που καταβάλλονται, για τον έλεγχο της αύξησης των αδέσποτων ζώων με τους κανόνες που διέπουν μία πολιτισμένη και ανθρώπινη κοινωνία.

Το πλήρες κείμενο του σχολίου της αναγνώστριας έχει ως εξής:
30 Γεννάρη μία αδέσποτη σκυλίτσα έφερε τα 10 νεογέννητα κουταβάκια της απέναντι από την μάντρα του εξοχικού μου στην περιοχή των Γιάλτρων. Δεν είμαι από την περιοχή και δεν γνώριζα αν υπάρχει κάποιο φιλοζωικό σωματείο ή κάποιος χώρος φιλοξενίας από τον Δήμο. Έστειλα την ίδια μέρα μήνυμα στην σελίδα Δυναμική Πρωτοβουλία Λίνα Ευσταθίου στο facebook ζητώντας να με πληροφορήσουν που να απευθυνθώ. Δυστυχώς κάποια απάντηση μέχρι σήμερα δεν πήρα. Αν αδιαφορούσα σίγουρα τα κουταβάκια δεν θα ζούσαν. Έστειλα μήνυμα στο Ιστιαία News ζητώντας την βοήθεια τους μου απάντησαν αμέσως στέλνοντας μου το όνομα και το τηλέφωνο της Προέδρου του Φιλοζωικού σωματείου Β. Εύβοιας "Άρτεμις" κυρίας Έλενας Πετεβέ. Επικοινώνησα μαζί της, την ενημέρωσα και την μεθεπόμενη μέρα δύο εθελόντριες ήρθαν και πήραν την σκυλίτσα με τα κουταβάκια της. Μπράβο στην Πρόεδρο και στους Εθελοντές, ας βοηθήσουμε όλοι όπως μπορεί ο καθένας να υπάρχουν φιλοζωικά σωματεία, το έργο τους είναι πολύτιμο.