Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ “ΜΥΡΙΖΟΥΝ” ΣΤΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ - ΤΟ “ΜΠΑΛΑΚΙ” ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Με τα γνωστά προβλήματα που παραμένουν άλυτα αναμένεται και το φετινό καλοκαίρι για την Λουτρόπολη της Αιδηψού, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου, σε συνάντηση της Αντιδημάρχου Δ.Ε. Αιδηψού κας Άννας Λουκατζίκου με συλλόγους της περιοχής, έπειτα από πρόσκληση της ίδιας (δείτε ΕΔΩ).

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, οι παρευρισκόμενοι έθεσαν προβλήματα που ταλανίζουν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης κυρίως κατά την τουριστική περίοδο, όπως: οι ελλείψεις στην καθαριότητα των δρόμων και των παραλιών, οι λακκούβες, η οργάνωση της δημοτικής πλαζ, η ανάγκη περισσότερων ναυαγοσωστών, ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων, τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων, η δημιουργία σημείου - περιπτέρου πληροφοριών, το στάσιμο εμπόριο - θέσεις μικροπωλητών, η υποχρεωτική σύνδεση με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού, κ.α.

Η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού “πέταξε το μπαλάκι” των αρμοδιοτήτων του Δήμου στους …δημότες, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS παρευρισκόμενα στην συζήτηση μέλη συλλόγων που θα καταθέσουν και γραπτώς τα αιτήματα τους.

Ειδικότερα, αναφορά έγινε στην έλλειψη οδοκαθαριστών (σημείωση: ο Δήμος θα προσλάβει 16 βοηθούς εργασιών καθαριότητας από το τρέχων πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα) και στο πλύσιμο των κάδων, με πρόταση οι δημότες να καθαρίζουν τις παραλίες και να αλλάζουν σακούλες στα καλάθια απορριμμάτων. Όσο για τις λακκούβες, τονίστηκε πως δεν υπάρχουν κονδύλια για ασφαλτοστρώσεις.

Απορίες δημιουργήθηκαν με την ερώτηση της Προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Β. Ευβοίας κας. Όλγας Βογιατζή σχετικά με τα αδέσποτα και την απάντηση που έλαβε, να τα μαζέψουν οι κάτοικοι και να τα οδηγήσουν με δικά τους οχήματα σε καταφύγια άλλων πόλεων.

Όσο αφορά την δημιουργία σημείου πληροφοριών στην Αιδηψό, να υπενθυμίσουμε ότι πρόταση του π. Προέδρου του ΟΛΝΕ κ. Αθανάσιου Τσέργα κατά την εδώ επίσκεψη του, ήταν η δημιουργία κέντρου πληροφοριών (info center) εντός του διατηρητέου κτίσματος ΚΥΜΑ ΑΙΔΗΨΟΥ με έξοδα του Δήμου. Με βασικό εξοπλισμό και την απασχόληση ενός εποχικού υπαλλήλου, που θα αποζημιώνει ο Δήμος ή “ρεφενέ” οι τοπικοί σύλλογοι, αυτό θα ήταν εφικτό και σίγουρα ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Σχετικά με την σύνδεση ξενοδοχείων και καταστημάτων με το δίκτυο βιολογικού καθαρισμού, αξίζει να αναφερθεί πως αυτό είναι υποχρεωτικό επιβαρύνοντας με κάποια έξοδα τον ιδιώτη. Διαφορετικά, ο Δήμος μπορεί να κάνει την σύνδεση και να κοινοποιήσει τα έξοδα της στο δημόσιο ταμείο. Βέβαια αυτά προϋποθέτουν και την σωστή λειτουργία του βιολογικού.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η πρόταση του κ. Άκη Κοκαλιάρη για προβολή διαφημιστικών σποτ σε τηλεοπτικά κανάλια, αν και αυτό …κοστίζει, καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων για νέους από την ΔΗΚΕΙΑ.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι αγαστή η συνεργασία Δήμου και Συλλόγων ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα…