Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Ενημέρωση για τον περιπατητικό τουρισμό, την καταγραφή και την χαρτογράφηση των μονοπατιών του δήμου μας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία πολιτών και εκπροσώπων συλλόγων.

Η ενημέρωση έγινε από τον συνεργάτη της Κοινωνικής Συναιτεριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) «Μονοπάτια της Ελλάδας» κ. Σωτήριο Δήμο και τον ειδικό συνεργάτη του δήμου για θέματα περιβάλλοντος κ. Αντώνιο Γρεμμενά.

Στην παρουσίαση που προβλήθηκε και παρουσίασε ο κ. Δήμος, τρεις ήταν οι βασικοί άξονες: τι έχουμε, τι μπορούμε να κερδίσουμε και πως. Έχουμε: φύση, πολιτισμό και κοινωνία. Μπορούμε να κερδίσουμε: ποιοτικό τουρισμό, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, νέες ευκαιρίες απασχόλησης, εκπαίδευση, επαφή με τον πολιτισμό, ευ ζην, υγεία, ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος. Πως: συνέργειες με κοινό στόχο, εκμετάλλευση του πλούτου, άρτια σηματοδότηση, προβολή και προώθηση.

«Θέλουμε να γίνουν όλα σε συνεργασία με τους ανθρώπους που κατοικούν στις περιοχές. Θέλουμε συνεργασία με τους συλλόγους, με προτάσεις δικές σας» τόνισε ο κ. Γρεμμενάς κατά την ομιλία του, αναφέροντας πως ήδη έχουν γίνει κάποιες χαρτογραφήσεις.

Πληροφορίες για την Κοιν.Σ.Επ. «Μονοπάτια της Ελλάδας» μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://pathsofgreece.gr/

Πληροφορίες για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: http://koinsep.org/