Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών), που εορτάζεται στις 8 Μαρτίου, σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή στην Ιστιαία.

Η Δήμαρχος κα. Λίνα Ευσταθίου στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης ενημέρωσε: «Στις 8 Μαρτίου θα υπάρχει περίπτερο στην πλατεία με διαφημιστικό υλικό και ενημέρωση των γυναικών. Επίσης, μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται για τέσσερις ημέρες στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας μαζί με άλλες δωρεάν εξετάσεις».

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας που εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους, έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.