Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: "ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ"

 «Ζούμε το μαρτύριο της παρατεταμένης,  ατελέσφορης διαπραγμάτευσης και αξιολόγησης, μιας κατάστασης, που διαρκώς επιδεινώνεται, καθώς όλες οι ενδείξεις δείχνουν, ότι ο λογαριασμός κάθε μέρα ανεβαίνει τόσο στην οικονομία μας, όσο και στα μέτρα  με τη συζήτηση να στρέφεται σε κάτι το αδιανόητο, την προληπτική νομοθέτηση.» Αυτό τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά το  χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν οι Τομείς Οικονομικού και Επαγγελματιών της ΝΟ.Δ.Ε Ευβοίας την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, με ομιλητή τον βουλευτή Φθιώτιδας, Τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ κ Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Σίμος Κεδίκογλου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι του πρόβλημα για την κατάσταση την οποία βιώνουν σήμερα οι πολίτες είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει, όπως είπε, την ίδια επικοινωνιακή πολιτική του με ψέματα και  απάτες. Μάλιστα, έκανε λόγο για την τελευταία μεγάλη απάτη τού ΣΥΡΙΖΑ, τα αντίμετρα, τα οποία δεν υπάρχουν, επισημαίνοντας: «για να έχεις 1% αντίμετρα θα πρέπει να έχεις πλεόνασμα 4,5% , 1% πάνω από 3,5%, που ήδη και αυτό το πλεόνασμα δεν βγαίνει και θα έπρεπε να ήταν πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτό να το επαναδιαπραγματευθεί . Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνει, ότι η όποια ελπίδα για ανάπτυξη βρίσκεται στον ιδιωτικό τομέα, αντίθετα δαιμονοποιεί τις επιχειρήσεις, την επιχειρηματικότητα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι  αδιανόητο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Όσο  για ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας η περίπτωση του Ελληνικού είναι χαρακτηριστική, οι ίδιοι οι βουλευτές που ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση μετά κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή λέγοντας, ότι είναι δάσος και δεν πρέπει να προχωρήσει».

Ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε και σε όσους αντιτείνουν, ότι τα ίδια θα έκανε και η ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι ένα ακόμα μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης, καθώς η ΝΔ έχει άλλη «συνταγή» και άλλη πολιτική, επισημαίνοντας συγκεκριμένα: «Εμείς ξέρουμε πως λειτουργεί η αγορά, πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα και ξέρουμε, πως να ενισχύσουμε το επιχειρείν, αλλά και πως να διαμορφώσουμε ένα ελκυστικό πλαίσιο για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, γιατί, όπως έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν δεν καταφέρουμε να  προσελκύσουμε στα επόμενα πέντε χρόνια 100 δισεκατομμύρια σε επενδύσεις στην Ελλάδα, δεν έχουμε ελπίδα να ξαναγυρίσουμε εκεί που ήμασταν. Εμείς πιστεύουμε σε ένα άλλο μοντέλο με λιγότερες δαπάνες για να υπάρξουν και λιγότεροι φόροι και μιλάμε κοστολογημένα και με ακρίβεια. Ήδη έχουν  παρουσιαστεί οι πρώτοι φόροι που θα περικοπούν και αντίστοιχα έχουν παρουσιαστεί ισόποσες περικοπές δαπανών.

Προχωράμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι ο μόνος ηγέτης που μπορεί να εμπνεύσει και που  μπορεί να συσπειρώσει μία ευρύτατη συμμαχία απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους όσοι έχουν τον ίδιο με εμάς στόχο και θέλουν την Ελλάδα στη φυσική της θέση, στην καρδιά της Ευρώπης. Σε  αυτό το κάλεσμα  ήδη η  ανταπόκριση σύμφωνα και με τα εντυπωσιακά στοιχεία των δημοσκοπήσεων είναι όλο και πιο μεγάλη».