Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

ΤΣΕΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ

Την λουτρόπολη της Αιδηψού επισκέφθηκαν Τσέχοι, πολιτικά πρόσωπα και άνθρωποι του ιαματισμού, την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, έπειτα από πρωτοβουλία του Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Κεντρικής Ελλάδας και Θεσσαλίας Η δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού αναφέρει στο δελτίο τύπου:

Μετά από πρωτοβουλία του ΔΙΑΜ (Δίκτυο Ιαματικών Πηγών Κεντρικής Ελλάδας και Θεσσαλίας) και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, επισκέφθηκε χθες την Αιδηψό (6/3/2017) αντιπροσωπεία Τσέχων ειδικών στον Ιαματικό Τουρισμό. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κ.κ. Jan Kuchar, Δήμαρχος της πόλης Frantiskovy Lazneκ, Dr. Jiří Schlanger, εκπρόσωπος του Balneology Research Institut και η εκπρόσωπος της Τσέχικης Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Jitka Chromcova.
Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις ιαματικές πηγές της περιοχής μας και να συναντηθούν με τοπικούς παράγοντες, ανταλλάσοντας απόψεις επί θεμάτων τεχνογνωσίας και αξιοποίησης των ιαματικών μας πηγών.
Η Τσεχία, έχοντας τεράστια εμπειρία στον ιαματικό τουρισμό, έχει επιδείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον για συνεργασία με την Αιδηψό και τον Δήμο μας, που διαθέτουν όλα τα εφόδια ανάπτυξης και εξέλιξης σε αυτόν τον τομέα.
Μετά το τέλος της επίσκεψης η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, συνόδευσε τους επισκέπτες στην Τσεχική Πρεσβεία της Αθήνας, όπου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα που εξήχθησαν κατά την επίσκεψη της Τσέχικης Αποστολής σε όλους τους Ελληνικούς Δήμους που ανήκουν στο ΔΙΑΜ.