Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σχεδόν τέσσερις ώρες και κάτω από εντόνους τόνους διήρκησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Ιστιαίας-Αιδηψού και μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Πρόταση της πλειοψηφίας για την θέση του προέδρου ήταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Ζουπανιώτης, που εξελέγη με 18 ψήφους υπέρ και 8 λευκά ψηφοδέλτια στην μυστική ψηφοφορία.

Για την θέση του αντιπροέδρου και γραμματέα, η μειοψηφία πρότεινε ξανά τους κ. Σπύρο Σταματίου και Μανώλη Χριστοφάκη. Ο κ. Σταματίου εξελέγη με 13 υπερ/12 λευκα/1 άκυρο στην Α’ φάση και 18 υπέρ/6 λευκά/2 άκυρα στην Β’ φάση. Οκ. Χριστοφάκης εξελέγη με 22 ψήφους υπέρ και 3 λευκά ψηφοδέλτια.

Η θερμοκρασία ανέβηκε κατά την διαδικασία εκλογών μελών της οικονομικής επιτροπής με τον πρόεδρο του Δ.Σ. να μην κάνει δεκτό το πρακτικό των αντιπολιτεύσεων, λόγο της συμμετοχής του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Βασίλη Δημόπουλου. Στην Α’ φάση η μειοψηφία πρότεινε τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Μανώλη Χριστοφάκη, Σωτήρη Πανουργιά, Βασίλη Δημόπουλο και Νατάσσα Φουρνάρη ως τακτικά μέλη της οικονομικής επιτροπής. Κατά την Β’ φάση εκλέχθηκαν ο κ. Βασίλης Δημόπουλος και η κα. Αναστασία Φουρνάρη λαμβάνοντας από 6 ψήφους.

Τελικά η οικονομική επιτροπή του δήμου θα αποτελείτε μόνο από μέλη της πλειοψηφίας, αν και ο νόμος θέλει αντιπρόεδρο από την μειοψηφία, τους κ.κ. Λίνα Ευσταθίου, Θανάση Τζάτζαλο, Κώστα Σελίμη, Αγγελική Κούκουζα, Γιάννη Τσούτσικα, Θανάση Σπανό και Άννα Λουκατζίκου. Ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως θα καταθέσει σχετική ένσταση στον αρμόδιο φορέα.

Όσο για την επιτροπή ποιότητας ζωής, αυτή θα αποτελείτε από τους κ.κ. Κώστα Παπαδόπουλο, Θανάση Τζάτζαλο και Κώστα Σελίμη από την πλειοψηφία, καθώς και από τους κ.κ. Νατάσσα Φουρνάρη και Σωτήρη Πανουργιά από την μειοψηφία.