Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ LET’S DO IT GREECE ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
Με μεγάλη προσέλευση ευαισθητοποιημένων πολιτών και συλλόγων του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, η ενημέρωση - ανοικτή συζήτηση για την πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία με στόχο τον καθαρισμό ολόκληρης της χώρας μέσα σε μία μόνο μέρα «Let’s do it Greece» από την συντονίστρια Νομού Ευβοίας κα. Δήμητρα Μανούκα.

Με σύνθημα «γίνε η αλλαγή που περιμένεις» η κα. Μανούκα εξήγησε ότι πρόκειται για μία παγκόσμια εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όπου συμμετέχουν 113 χώρες και περισσότεροι από 16 εκατομμύρια άνθρωποι όλων των ηλικιών, με στόχο: την αλλαγή της στάσης μας απέναντι στο περιβάλλον, τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, τη διάδοση της συνεργασίας και του εθελοντισμού, τη δημιουργία ενός τεράστιου δικτύου ενεργών πολιτών που θα δραστηριοποιούνται συνεργατικά για ένα καλύτερο αύριο.

Η δράση ξεκίνησε το 2008 από μία ομάδα εθελοντών πολιτών από την Εσθονία, προσπαθώντας να καθαρίσουν όλη τη χώρα σε μία μόνο μέρα. Η δράση τους διαδίδεται αμέσως και παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις καθώς η μία χώρα μετά την άλλη ακολουθούν αυτή την προσπάθεια. Το 2011 εθελοντές από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση» και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, έρχονται σε επαφή με την ομάδα της Εσθονίας και συζητούν για το πως θα μπορούσε να γίνει παρόμοια δράση και στην Ελλάδα. Έτσι ξεκινάει το Let’s do it Greece , στις 29 Απριλίου 2012, με τη συμμετοχή 20.000 εθελοντών.

Το φετινό έκτο πανελλαδικό ραντεβού έχει οριστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 με μεγάλη συμμετοχή εθελοντικών ομάδων, σχολείων, συλλόγων, επιχειρήσεων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, δήμων, περιφερειών, που διοργανώνουν δράσεις στις περιοχές τους, στα σημεία που ξέρουν πως υπάρχει ανάγκη να επέμβουν. Δράσεις όπως ο καθαρισμός, η δεντροφύτευση, το κλάδεμα, το βάψιμο ή ότι άλλο χρειάζεται.