Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΒΡΥΝΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ OENOTELIA - FOOD EXPO

Στη διεθνή έκθεση οίνου και αποσταγμάτων OENOTELIA, που απέδειξε ότι είναι η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση οίνου και αποσταγμάτων στην Ελλάδα με αμιγώς επαγγελματικό χαρακτήρα και διεθνή προσανατολισμό, συμμετέχει ενεργά με δικό του περίπτερο το επισκέψιμο οινοποιείο VRINIOTI WINES από τα Γιάλτρα Αιδηψού Ευβοίας, με τα διεθνώς αναγνωρισμένα και πολυβραβευμένα κρασιά ΙΑΜΑ και ΜΕΘΕΑ. Η OENOTELIA είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της FOOD EXPO, 18-20 Μαρτίου 2017 στο MEPROPOLITAN EXPO.

Η οικογενειακή οινοποιία VRINIOTIS WINERY βρίσκεται στα Γιάλτρα ένα μικρό χωριό της Βόρειας Εύβοιας 14 χιλιόμετρα από την Αιδηψό. Η σχέση με το αμπέλι και το κρασί κρατάει από παλιά, από την εποχή που οι πρόγονοι του Κωνσταντίνου Βρυνιώτη άρχισαν να φυτεύουν αμπέλια στην περιοχή και έχτισαν το παλαιό πέτρινο πατητήρι-οινοποιείο. Ακριβώς δίπλα στο παλαιό πέτρινο πατητήρι με την παραδοσιακή υπόγεια δεξαμενή ζύμωσης βρίσκεται και το νέο οινοποιείο.

Το νέο οινοποιείο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική της Αιδηψού, η οποία επιβάλει παραδοσιακή γραμμή και απαλούς χρωματισμούς. Το οινοποιείο λειτουργεί ως επισκέψιμο όλες τις ημέρες του έτους και διαθέτει αίθουσα δοκιμής - γευσιγνωσίας για την δοκιμή των κρασιών από τους επισκέπτες. Η δεσπόζουσα θέση του οινοποιείου προσφέρει πανοραμική θέα, καθώς από όλους τους χώρους του μπορεί κανείς να αγναντεύσει τον αμπελώνα, τον βόρειο Ευβοικό, την πολίχνη της Αιδηψού και τον δίαυλο των Ωρεών που οδηγεί στο Αιγαίο.

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας των 100 στρεμμάτων απλώνεται στα Γιάλτρα Αιδηψού και στους πρόποδες του όρους Τελέθριο σε υψόμετρο 200 έως 450 μέτρων. Στις πλαγιές τους καλλιεργούνται οι ερυθρές ελληνικές ποικιλίες του Βραδυανού, παλαιά ποικιλία της βόρειας Εύβοιας που αναβίωσαν με φροντίδα οι άνθρωποι του οινοποιείου Βρυνιώτη, της επίσης ευβοιώτικης Μαυροκουντούρας και της κοσμοπολίτικης Syrah, πλάι στις λευκές ελληνικές ποικιλίες του Ασύρτικου, της Μαλαγουζιάς, του Αηδανιού και της Μονεμβασιάς.