Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΚΑΝΤΙΝΕΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣΗ «Έγκριση δημοπρασίας εκμίσθωσης τμημάτων των αιγιαλών – παραλίων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, για τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλώστρων & θαλασσίων μέσων αναψυχής» και «Επί του με αρ.πρωτ.Εσωτ.Τμ.Β΄513/16-5-2017 εγγράφου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, με θέμα: Ενημέρωση για τις τιμές/τ.μ. για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας σε διάφορες περιοχές της Π.Ε. Ευβοίας» ήταν τα δύο θέματα που συζητηθήκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Πέμπτης 25 Μαΐου 2017, σχετικά με τις “καντίνες” σε θάλασσες της περιοχής.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην περιοχή της Νησιώτισσας σχετικά με το αν είναι ή όχι αρχαιολογικός χώρος αλλά και σε τμήμα των Λουτρών Αιδηψού την στιγμή που ο νόμος απαγορεύει καντίνα σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων από σχετική επιχείρηση.

Αναφορά έγινε και σε επικοινωνία με την Κτηματική Υπηρεσία και την πιθανή μη αδειοδότηση στα Λιχαδονήσια, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Δημοτικής Σύμβουλου της πλειοψηφίας κας. Μυρτώς Παπαϊωάννου.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η πρόταση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασίλη Δημόπουλου για “έξυπνη λύση” στην περιοχή Ζ.Ο.Ε. στον υγροβιότοπο των Κανατάδικων.