Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ Β. ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

«Κατευθυνόμενοι τουρίστες; άγρα πελατεία;» είναι τα ερωτήματα που εκφράζει μικρό μέρος ελεύθερων επαγγελματίων των Ωρεών στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS, τονίζοντας πως «στην τουριστική περιοχή μας, διοικητικά μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ωρεών ενημερώνουν προσωπικά και κατ’ επιλογή επιχειρηματίες και καταστήματα σχετικά με επισκέψεις τουριστών. Όπως ο ήλιος βγαίνει για όλο τον κόσμο, έτσι και οι σύλλογοι πρέπει να διασφαλίζουν τα συμφέροντα όλων των μελών τους».

Σχετικά με τις αναφορές των επιχειρηματιών και σε προσπάθεια να ακούσουμε και την άποψη της άλλης πλευράς, επικοινωνήσαμε με την Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ωρεών κα. Χριστίνα Σάμιαλη η οποία ανάφερε:

«Περιμέναμε να δέσουν σε λιμάνι της Χαλκίδας 15 σκάφη με Ρώσους προκειμένου να επισκεφτούν τον Άγιο Ιωάννη Ρώσο. Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας κα. Βούλα Αγιοστρατίτη θα ξεναγούσε τους Ρώσους επισκέπτες (που η πρώτη επαφή έγινε από το Επιμελητήριο Εύβοιας στη Ρωσία) και στην βόρεια Εύβοια, από την Αιδηψό και τα ιαματικά νερά της ως τους Ωρεούς και το λιμάνι όπου μπορούν μελλοντικά να δέσουν τα σκάφη τους. Θα παρέμεναν εδώ για μικρό χρονικό διάστημα και για γεύμα, έτσι και ήρθα σε επαφή μόνο με τα καταστήματα εστίασης των Ωρεών προκειμένου να “προσέξουν” ανάλογα. Τελικά δυστυχώς δύο σκάφη υπέστησαν ζημιές και υποχρεωτικά η ομάδα έδεσε σε λιμάνι της νότιας Εύβοιας. Επίσης, είχα κάνει κινήσεις ώστε ο σύλλογος να καλωσορίσει τους επισκέπτες με ντόπια κεράσματα, όπως προϊόντα σύκου, τσίπουρο και λουκουμάδες.»