Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ - ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ Γ' Ο.Π.Κ.Ε. ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν (1) κιλό & (808) γραμμάρια κάνναβης, όπως επίσης και (17) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (2,90) μέτρων Επιπλέον κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό και λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας Ευβοίας, συνελήφθη χθες (26-09-2017) το πρωί σε περιοχή της Ιστιαίας, ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 55χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

- (612) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
- (19) ναρκωτικά δισκία,
- το χρηματικό ποσό των (2.075) ευρώ, καθώς και
- ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο 55χρονος καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε δύο αγροτικές τοποθεσίες, στην ανωτέρω περιοχή, από όπου εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (17) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,20) έως και (2,90) μέτρων.

Επιπλέον, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- (1) κιλό & (196) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
-  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
- (60) λαθραία πακέτα τσιγάρων

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.