Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

ΣΦΑΓΕΙΑ ΣΤΗΝ Β. ΕΥΒΟΙΑ

Μία από τις δεσμεύσεις της νυν Δημοτικής Αρχής ήταν η δημιουργία δημοτικών σφαγείων στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού, όπου παράλληλα θα εξυπηρετεί και κτηνοτρόφους του όμορου Δήμου.

Το θέμα είχε συζητηθεί και σε συγκέντρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής στο Δημαρχείο Ιστιαίας, έπειτα από πρόσκληση της Δημάρχου κ. Λίνας Ευσταθίου, όπου και είχε προταθεί ως πιθανή περιοχή δημιουργίας σφαγείων δημοτική έκταση στην είσοδο της Ιστιαίας από Αιδηψό, στο ύψος του περιφερειακού.

Οι κτηνοτρόφοι τονίζουν στο ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS την αναγκαιότητα δημιουργίας σφαγείων στην περιοχή αλλά και την οδύσσεια που περνούν καθημερινά, διότι, αναγκάζονται να μεταφέρουν τα προς σφαγή ζώα με φορτηγό στην Χαλκίδα και έπειτα να επιστρέφουν με ψυγείο.

Τελικά φαίνεται πως το νερό μπαίνει στο αυλάκι, σύμφωνα με το ακόλουθο δελτίο τύπου του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού:

«Σε συνάντηση που είχαν χθες (29/11) στην Αθήνα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και οι Δήμαρχοι Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Χρήστος Καλυβιώτης, συζήτησαν και συμφώνησαν για την ίδρυση σφαγείου αιγοπροβάτων στη Βόρεια Εύβοια.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, φαίνεται πως βαίνει προς ικανοποίηση το χρόνιο αίτημα των Δήμων της Βόρειας Εύβοιας για ίδρυση Σφαγείου στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και προσωπικά η Δήμαρχος, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον συντοπίτη μας Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, και εύχονται στην όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση του αναγκαίου αυτού έργου».