Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ(ΔΡΟΜΙΟ) - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Την λαϊκή παροιμία «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν» που αναφέρεται στους θρύλους της κατασκευής του πασίγνωστου λιθόκτιστου γεφυριού της Άρτας, θυμίζει η εγκατάσταση και λειτουργία παγοδρομίου στην Ιστιαία και την Αιδηψό.

Δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μία τακτική (δείτε ΕΔΩ) και μία κατεπείγουσα (δείτε ΕΔΩ) αλλά και μία κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (δείτε ΕΔΩ), χρειάστηκαν για την παραχώρηση χώρου εγκατάστασης παγοδρομίου και καρουζέλ στην Ιστιαία καθώς και παγοδρομίου στα Λουτρά Αιδηψού.

Οι παραπάνω χρονοβόρες διαδικασίες προκάλεσαν την αντίδραση των δύο επιχειρηματιών, του κ. Χαράλαμπου Χρυσανθόπουλου που μας ανάφερε ότι δεν θα εγκαταστήσει παγοδρόμιο στα Λουτρά Αιδηψού αλλά και του κ. Γεωργίου Σκοτινιώτη που σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε χρονικό όριο για την λήψη αποφάσεων εγκατάστασης παγοδρομίου στην Ιστιαία.

Ο επιχειρηματίας κ. Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS, ανάφερε και ζήτησε να μεταφερθούν στο ΔΣ τα εξής:
«Αναγκάζομε να μην εγκαταστήσω παγοδρόμιο στα Λουτρά Αιδηψού όχι λόγο προσωπικών διαφορών επαγγελματικού χαρακτήρα με την Δήμαρχο και την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΙΑ, αλλά λόγο μεγάλης και αδικαιολόγητης καθυστέρησης του Δήμου, των αρμόδιων υπηρεσιών και επιτροπών του, στο σχετικό αίτημα παραχώρησης χώρου που έχω υποβάλει εδώ και έναν μήνα, καθώς και στα εμπόδια, όπως η γνωμοδότηση δικηγόρου, που προκύπτουν συνεχώς με αποτέλεσμα να μειώνονται οι ημέρες λειτουργίας. Σαν επιχειρηματίας κοιτώ το συμφέρον της επιχείρησης μου και την έγκαιρη διάθεση του προς εκμετάλλευση εξοπλισμού της. Άλλοι Δήμοι που συνεργάζομαι έκαναν γρήγορα τα διαδικαστικά, έχουν κάνει εγκαίνια και λειτουργούν, ενώ εδώ είμαστε ακόμη στη συζήτηση. Απαιτούνται κάποιες ημέρες για την λειτουργία του παγοδρόμιου (μεταφορά, εγκατάσταση, ηλεκτροδότηση, δημιουργία πάγου κτλ)»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Καταλυμάτων Λ. Αιδηψού κα. Όλγα Βογιατζή, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS, ανάφερε τα εξής:
«Από την πλευρά του συλλόγου μας που είχε την πρωτοβουλία, κάναμε κάθε νόμιμη ενέργεια που ζητήθηκε προκειμένου να λειτουργήσει παγοδρόμιο στα Λουτρά Αιδηψού ενόψει των Χριστουγέννων. Ο επιχειρηματίας αθέτησε την συμφωνία μας και ο σύλλογος επιφυλάσσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του. Είμαι βέβαιη πως υπάρχει πολιτικό παρασκήνιο στη λουτρόπολη μας».

Στην σελίδα του ΙΣΤΙΑΙΑ NEWS στο Facebook μπορείτε να δείτε (ζωντανές μεταδόσεις) τι συζητήθηκε στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου…