Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΙΔΗΨΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

“Η Λαμία αποκτά κλειστό κολυμβητήριο” έχει τίτλο το σημερινό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη να ανακοινώνει την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του (9.500.000 ευρώ).

Η δημιουργία κολυμβητήριου στην λουτρόπολη ήταν και είναι όραμα πολλών αιδηψιωτών, δίνοντας μάλιστα την καλύτερη και δωρεάν λύση στην κοστοβόρα θέρμανση του νερού της πισίνας, με την χρήση συστήματος εκμετάλλευσης της θερμοκρασίας των ιαματικών νερών, κάτι που θα καθιστά το κολυμβητήριο διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο για 12 μήνες το χρόνο.

“Ικανοποιείται το απολύτως εύλογο αίτημα των πολιτών της Λαμίας για τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής” δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, Το ανάλογο αίτημα των πολιτών της Αιδηψού έφθασε ποτέ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τον Περιφερειάρχη από τους εκεί αντιπροσώπους του τόπου μας ή τους τοπικούς μας άρχοντες;


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου που λάβαμε από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη δημιουργία του κλειστού κολυμβητηρίου στη Λαμία ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Ο κ. Μπακογιάννης διευκρίνισε ότι εξασφαλίστηκαν  από την Περιφέρεια 9,5 εκατ. που απαιτούνται για την κατασκευή του κολυμβητηρίου, δίνοντας την σκυτάλη στον Δήμο Λαμιέων με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου.
Με το έργο αυτό, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, ικανοποιείται το απολύτως εύλογο αίτημα των πολιτών της Λαμίας για τη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής.
«Για πολλά χρόνια όλοι όσοι ζουν στην Λαμία άκουγαν για κολυμβητήριο και κολυμβητήριο δεν έβλεπαν. Σε αυτόν τον παραλογισμό, δηλαδή η έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να μην έχει το δικό της κλειστό κολυμβητήριο, απαντάμε με μελέτη και σχέδιο και όχι με υποσχέσεις.  Δεν πρόκειται για την εξαγγελία ενός έργου που θα... γίνει, αλλά για την διαβεβαίωση ότι έχουμε εξασφαλίσει και έχουμε στο ταμείο μας 9,5 εκατ. Ευρώ, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίησή του. Είναι ένα από τα έργα που αξίζει να αποδώσουμε στη νεολαία της Λαμίας και σε όλα τα παιδιά της Στερεάς Ελλάδας. Τα έως τώρα δεδομένα δεν μου επιτρέπουν να είμαι απαισιόδοξος. Αντιθέτως, μου δείχνουν ότι όσο προχωρούμε με προσεκτικό σχεδιασμό και σοβαρή μελέτη, μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης.