Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΕΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Με τον γνωστό στο πανελλήνιο συντοπίτη μας συγγραφέα και ερευνητή Αλέξανδρο Καλέμη να μην κρύβει το αίσθημα απέραντης πικρίας από την συνεργασία του με την δήμαρχο Λίνα Ευσταθίου, οι μεταξύ τους σχέσεις βαίνουν προς εκτόνωση, μετά από ιδιωτική συζήτηση που είχαν τα δύο πρόσωπα, τα αποτελέσματα της οποίας ο κ. Καλέμης αναφέρει στο ακόλουθο δελτίο τύπου:

Προς εκτόνωση βαίνει η ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και εμού με αφορμή την πρόθεση ανατύπωσης εκ μέρους του Δήμου, εντύπων, των οποίων νομίμως κατέχω τα Πνευματικά Δικαιώματα, βάσει του νόμου 2121/93.
Αυτό προέκυψε μετά από μία μακρά ιδιωτική συζήτηση, που είχα με την Δήμαρχο κ. Ευσταθίου, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα, χωρίς δικαστικές επιπλοκές.
Μέσα σε φιλικό και πολιτισμένο κλίμα η κ. Δήμαρχος με διαβεβαίωσε, πως ουδέποτε επεχείρησε να παραβεί τον νόμο και να προβεί σε ανατύπωση των εντύπων, άνευ της αδείας μου. Στη συνέχεια με ενημέρωσε πως έχει την πρόθεση να δημιουργήσει νέα έντυπα με εξαρχής διαδικασίες, προκειμένου αυτά να αποτελέσουν πνευματική ιδιοκτησία του Δήμου. Δεσμεύθηκε επίσης πως θα σεβαστεί απόλυτα την επιθυμία των συνεργατών μου και εμού για την μη χρησιμοποίηση εις το εξής από την σημερινή Δημοτική Αρχή φωτογραφικού, κειμενογραφικού και χαρτογραφικού υλικού, που μας ανήκει και χρησιμοποιήθηκε στα προηγούμενα έντυπα.
Με τη σειρά μου οφείλω να σεβαστώ την αιτιολογία της κ. Δημάρχου για την διακοπή της συνεργασίας μας, που προκύπτει, κατά την άποψή της, από το ηθικά ασυμβίβαστο της ανάθεσης εργασιών στο ευρύτερο επαγγελματικό περιβάλλον της κόρης μου, η οποία εργάζεται ως συμβασιούχος ειδική συνεργάτιδά της.
Κατόπιν αυτών και εφόσον όλα εξελιχθούν νομότυπα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κ. Δημάρχου, δεν συντρέχει ουδείς λόγος να συντηρώ το κλίμα οξύτητας σε ότι αφορά το εν λόγω θέμα. Αυτό υπαγορεύουν οι αρχές μου, η επαγγελματική δεοντολογία και η μικρή ιστορική μου πορεία.
Το μόνο που θα ήθελα και δικαιούμαι να εκφράσω, είναι το αίσθημα μιας απέραντης πικρίας που με διακατέχει.

Αλέξανδρος Καλέμης
Ερευνητής - Συγγραφέας