Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

"ΠΕΣΚΕΣΙ" ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ

Λίγο πριν αναχωρήσει σήμερα η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου για Σερβία, για την αδελφοποίηση του Δήμου με τον Δήμο Cajetina και την τουριστική έκθεση International Fair of Tourism στο Βελιγράδι, ο ερευνητής - συγγραφέας Αλέξανδρος Καλέμης κατέθεσε στη γραμματεία του Δήμου τρεις δηλώσεις κατοχύρωσης ηθικού δικαιώματος.

Το κοινό κείμενο τω τριών δηλώσεων που υπογράφει ο συνταξιούχος συγγραφέας Αλέξανδρος Καλέμης, η εκδότρια των Ευβοϊκών Εκδόσεων Κίνητρο Νίκη Καλέμη και ο ερασιτέχνης φωτογράφος Λεωνίδας Τζάνης, αναφέρει:


Ιστιαία 20 Φεβρουαρίου 2018
Προς την κ. Δήμαρχο και τους  Δημοτ. Συμβούλους Ιστιαίας-Αιδηψού

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗΣ ΗΘΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας-Αιδηψού (16/2/2018 θέμα 18) για την ανατύπωση, άνευ της αδείας μου, του εντύπου «Βόρεια Εύβοια. Η άγνωστη καλλονή» και του δίγλωσσου χάρτη της Βόρειας Εύβοιας, παράλληλα με την απαξιωτική αντιμετώπιση του νόμου 2121/93 εκ μέρους της Δημάρχου με υποχρεώνουν να λάβω μέτρα προστασίας των ηθικού και περιουσιακού δικαιώματός μου, όπως καθορίζει ο προαναφερθείς νόμος περί «Πνευματικών Δικαιωμάτων».
Ως εκ τούτου και εν αναμονή της κυκλοφορίας του νέου εντύπου επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα εξής.
Απαγορεύω την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, αντιγραφή ή εν γένει χρησιμοποίηση κειμένων, χαρτών, σκίτσων, φωτογραφιών και άλλων αρχείων μου από την σημερινή Δημοτική Αρχή, άνευ της γραπτής μου αδείας. Η απαγόρευση ισχύει τόσο για τα κάθε είδους έντυπα, όσο και για άλλες χρήσεις (ιστοσελίδες, ανακοινώσεις, ομιλίες κτλ). Επισημαίνω πως μέχρι σήμερα ουδέποτε και σε κανένα έχω παραχωρήσει, μέσω συμβολαίου ή ιδιωτικού συμφωνητικού, πνευματικά δικαιώματα, συνόλου ή μέρους του έργου μου. Ως εκ τούτου δεν ευσταθεί κανένας ισχυρισμός που μπορεί να ανατρέψει την ως άνω απαγόρευση.
Η επιστολή αυτή θα συμπεριληφθεί στα στοιχεία εν όψει ενδεχόμενης άσκησης κάθε νόμιμης διαδικασίας προστασίας περιουσιακών και ηθικών δικαιωμάτων μου με βάση τον νόμο 2121/93 (περί πνευματικών δικαιωμάτων).